Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 28. 09:49, péntek | PR
Forrás: (x)

Egygazdasági háromszög centrumában – állás Győr területén

Egygazdasági háromszög centrumában – állás Győr területén

Stabil alapok, biztos jelen

Egy gazdasági háromszög centrumában – állás Győr területén

A Dunántúl hagyományosan is hazánk egyik legstabilabb életszínvonalú része, ám ezen belül is vannak kiemelkedőbb városok, régiók. A napjainkban is dinamikus fejlődést mutató Győr e tekintetben is abszolút említhető, hiszen az északnyugati nagyvárosban élni és dolgozni is érdemes.

Stabil alapok, biztos jelen

Bár a Dunántúl meglehetősen nagy, hiszen hazánk egyik felét lényegében ez a vidék teszi ki, mégis egységesen erős gazdaságról, kedvező lehetőségekről és élhető körülményekről beszélhetünk. Egyes települések, városok vagy akár egész területek persze mindig kilógnak valamennyire, akár lefelé, akár fölfelé. Ez utóbbira lehet kiváló példa Győr-Moson-Sopron vármegye székhelye Győr is, mely hazánk északnyugati csücskének egyik legfontosabb városa.

A „Folyók városa” elnevezéssel is bíró Győr egészen tekintélyes múltra tekint vissza, történelme valóban ezeréves, melynek megfelelően igyekeznek is ápolni örökségüket, tradícióikat. A fejlődés, a stabil gazdasági körülmények és a megfelelő életkörülmények biztosítása azonban nem jön magától, így érdemes előrefelé is tekinteni. A tapasztalatok alapján itt ezzel sincs probléma, hiszen a város folyamatos fejlődést mutat és bátran épít a jövőre is.

Győr erős gazdasági pozíciójához földrajzi elhelyezkedése is sokat hozzátesz. Bár hazánkon belül némiképp a szélre szorult, egyáltalán nem tekinthető peremterületnek. A Bécs-Budapest-Pozsony gazdasági háromszög egyfajta origójaként ugyanis lényegében három ország felé is nyitott. A szlovák és osztrák határ közelsége, illetve a helyi vállalatok számos munkalehetőséget teremtenek. Egy állás Győr városában vagy annak környékén pedig valóban sokak számára lehetne vonzó.

Gazdaság és álláslehetőségek közös útja

Bár Győr pozíciója mára kellőképpen stabilnak mondható, a város életében is akadtak nehezebb időszakok. Ez azonban szinte bármely hazai városra ugyanúgy igaz, az itt tapasztalható dinamikus fejlődés azonban már kevésbé. A már említett gazdasági háromszög közelsége és a várost körülvevő infrastruktúra ugyanis olyan körülményeket teremt, melyek a befektetői kedvet is nagymértékben serkentik.

Ennek lehet jó példája az itt működő AUDI gyár, mely hosszú évek óta a környék egyik legjelentősebb munkáltatójának számít. Sok állás Győr eme nagy ipari szereplőjéhez kötődik, hiszen egy ekkora vállalat munkaerő felvétele egészen kiemelkedő. Az AUDI mellett természetesen más vállalatok is részt vállalnak a környék gazdaságának fellendítésében, ennek megfelelően pedig számos más állás Győr más cégeinél létesül.

A gazdasági virágzás egyik fontos mutatója a munkanélküliségi ráta alakulása. Győr esetében nagyjából 85.000 munkaképes lakosról beszélhetünk, ennek tükrében pedig a nagyjából 1.000 munkanélküli személy egészen példa nélküli eredmény. Ebben persze ugyanúgy részt vállalnak a különböző városi intézmények, szolgáltatók, kisebb cégek, üzletek és még sorolhatnánk. Sok állás Győr eme hétköznapibb munkáltatóinál érhetők el.

Ingázás, mint opció

A hazai, határ közelében elhelyezkedő települések esetén gyakran felmerülő lehetőség a külföldi munka. Főleg azért itt, mert ez akár ingázással is megoldható. Győr esetében az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a helyi lehetőségek is képesek lefedni a munkavállalók igényeit, ám van, aki mégis máshol próbálna szerencsét. Természetesen számos állás Győr környékén és akár a határon túl is elérhető, így ez is releváns opció.

A nyugati cégek által kínált bérszínvonal és az általuk képviselt céges kultúra mindenképpen értékes tapasztalatot és kiváló körülményeket biztosítanak. Győr két határhoz való közelsége pedig együtt jár a választás kényelmével. Ha ehhez hozzávesszük a helyi és környékbeli munkalehetőségeket, akkor bátran elmondhatjuk, hogy ez a régió a foglalkoztatási opciók tekintetében is egyedülálló. Egy állás Győr városában azonban bőven adhat annyit, hogy ne kelljen a határon túlra menni egy munkáért.

Napjainkban hazánk gazdasági helyzete az elmúlt évekhez képest kedvezőtlenebb, így még nagyobb érték egy ennyire stabil lehetőségeket kínáló régió. Egy állás Győr városában ennek megfelelően egyre többeknek lehet csábító, akár olyanoknak is, akik eddig az ország egész más részén éltek. Eddig úgy tűnik, a városban és környékén működő cégek továbbra is nagy számú munkaerő felvételére képesek, így egy próbát mindig megér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.