Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében

- közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy az Európai Multidiszciplináris Platform a Bűnügyi Fenyegetettségek Ellen (EMPACT) a hírszerzésre és a bizonyítékokra támaszkodó uniós rendvédelmi kezdeményezés, célja az EU-t érintő legfontosabb bűnügyi fenyegetések kezelése.

A június 3. és 9. között tartott EMPACT-akció egyik kiemelt célja az emberkereskedelem azonosítása, valamint felszámolása volt, a razziában Magyarország mellett több mint 40 állam, valamint az Interpol, az Europol és a Frontex is részt vett - tették hozzá.

Az akcióban mintegy ezer szakember vett részt, 4227 embert, 2484 járművet, 866 helyszínt és 3715 okmányt ellenőriztek; 14 magyar állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem és kényszermunka, üzletszerű kerítés, prostitúció elősegítése és kitartottság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök 17 sértettet azonosítottak, közülük 12 (ebből 7 kiskorú) szexuális célú kizsákmányolás, 5 (ebből 2 kiskorú) kényszermunka sértettje. A nyomozók 3 új eljárást rendeltek el emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésének gyanúja miatt.

Beszámoltak arról, hogy a KR NNI debreceni osztályának nyomozói a német hatóságokkal folytatott nemzetközi adatcsere révén azonosítottak egy szolnoki férfit és két bűntársát. A férfi a gyanú szerint 2023 elejétől egy kiszolgáltatott helyzetben lévő, testi és értelmi fogyatékossággal élő magyar nőt szervezett be németországi prostitúcióra.

A nyomozók mindhárom elkövetőt június 4-én fogták el Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. A két férfit és a nőt emberkereskedelem és kényszermunka miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.