Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 04. 17:01, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Egyikük pénzt követelt fegyverrel, másikuk kábítószert birtokolt

Egyikük pénzt követelt fegyverrel, másikuk kábítószert birtokolt

A salgótarjáni nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével elfogták azt a 37 éves férfit, aki fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegette meg a sértettet,

továbbá a bűncselekmény helyszínén tartózkodó 35 éves terheltet, aki kábítószert tartott magánál.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytat zsarolás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt K. A. 37 éves, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt O. T. 35 éves salgótarjáni lakos ellen – közölte a rendőrség.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves férfi 2021. szeptember 2-án az éjszakai órákban a 35 éves férfi salgótarjáni lakásában tartózkodott, amikor az oda érkező sértettnek egy lőfegyvert kínált eladásra. A sértett a tárgy megvásárlását visszautasította. Ezt követően K. A. a férfitól 300 000 forintot követelt, és azzal fenyegette meg, hogy annak meg nem fizetése esetén a lőfegyverben maradt lövedéket ellene használja fel.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szeptember 3-án mindkét férfit elfogta.

A nyomozók K. A. tartózkodási helyén megtartott kutatás során két fegyvert, vagy annak utánzatát, míg O. T. lakásán bruttó 9,6 gramm súlyú fehér port találtak meg, amely a kábítószer gyorsteszt alapján metadont tartalmazott.

A rendőrök a rendőrkapitányságra előállított két férfit kihallgatták, őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen kezdeményezik letartóztatásuk indítványozását.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság az eljárást szakértők bevonásával folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.