Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Március 19. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Egymást licitálták túl az osztrákok Planicán

Egymást licitálták túl az osztrákok Planicán

A szlovéniai Planicán folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet az osztrák Gregor Schlierenzauer szerezte meg két honfitársa, Thomas Morgenstern és Martin Koch előtt.

Az első sorozatban az idei világkupa-sorozatot megnyerő Morgenstern volt a legjobb, pedig nem is ő ugrotta a legnagyobbat, hanem Schlierenzauer (219 méter), de a kompenzációs pontoknak köszönhetően majd három ponttal így is hátrányba került honfitársához képest.

Az első sorozatot követően gyakorlatilag nekik kettejüknek volt esélyük a győzelem megszerzésére, mert a harmadik helyen záró finn Matti Hauttamäkinak és a hazai pályán versenyző Robert Kranjecnek tizedek híján tíz pont volt a hátránya az éllovas osztrákhoz képest.

A második sorozatban aztán a norvég Anders Bardal robbantott nagyot, aki egészen 224 és fél méterig ugrott, s ezzel természetesen át is vette a vezetést. A zsűri pedig lejjebb vitte a kaput, így aztán két lengyel, Adam Malysz és Kamil Stoch is tíz méterrel szállt kevesebbet. A norvég aztán saját honfitársait, Romörent és Evensent is megelőzte.

A négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Ammann is csak a második helyre volt jó, az osztrák Martin Koch viszont 222.5 méterig jutott, amely ugyan rövidebb volt Bardalénál, ám a két ugrás alapján mégis ő állt az élre. Kranjec viszont csak 207 méterig jutott, ráadásul el is esett, így ő jócskán visszacsúszott.

Miután Hauttamäki is „csak" 215 métert ugrott – s ezzel a második helyre került –, már ekkor biztos volt az osztrák siker. De nem Koché, mert Schlierenzauer a nap leghosszabb ugrását produkálva 226 méterig jutott, s ezzel természetesen az élre ugrott, s ráadásul Morgensternnek is igencsak magasra tette a lécet.

A világkupa idei győztesének nem is sikerült túlugrania honfitársát, s ha nem is sokkal, de kikapott Schlierenzauertől, amit azonban láthatóan egyáltalán nem bánt, hiszen így is három osztrák állhatott fel a dobogóra.

A program szombaton a csapatversennyel folytatódik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.