Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Július 19. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Együtt lehetnek a győri kórházban a magukra maradt belga kislányok

Együtt lehetnek a győri kórházban a magukra maradt belga kislányok

A győri kórház (képen) átvenné a bábolnai balesetben megsérült, Budapesten kezelt belga kislányt, hogy együtt lehessenek testvérével - közölte a fővárosi Heim Pál gyermekkórház hétfő reggel az MTI-vel.

A Heim Pál kórház tájékoztatása szerint az intenzív osztályon kezelt ötéves kislány állapota tovább javul, ezért a napokban felveszik a kapcsolatot a testvérét ellátó győri kórházzal, hogy az esetleges áthelyezést egyeztessék. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház felajánlotta, hogy - amint a kislány állapota engedi - átveszik őt, hogy a gyerekek együtt lehessenek - olvasható a közleményben.
A belga állampolgárságú család július 9-én az M1-es autópálya 88-as kilométere közelében szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak csapódott. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, három gyermek és 33 éves apjuk súlyos állapotban került kórházba.
Az egyik gyermek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, múlt szerdán a győri kórházban meghalt. A gyermekek apja egy héttel a baleset után halt bele sérüléseibe. A baleset túlélő testvérek közül a Győrben ápolt hároméves kislányon, az intézmény korábbi közlése szerint, további műtéteket kell végrehajtani. Ötéves testvérét múlt csütörtökön vették le a lélegeztető gépről. A Belga Királyság budapesti nagykövetségén az MTI-nek múlt szerdán elmondták, hogy a család tagjai valamennyien koszovói származású belga állampolgárok.

Címkék: győri kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.