Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 23. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást.

A felek korábban, 1995-ben aláírt szerződésének újrafogalmazását, aktualizálását az időközben – mind a közigazgatásban, mind a gazdasági életben – bekövetkezett jelentős változások indokolták.

Az együttműködés legfontosabb elemei:

- települési (megyei) marketing munka támogatása (pl. községprojekt bemutatók, kézműves bemutató, vásár, kihalófélben levő szakmák újraindításának kezdeményezése, stb. );
- a területfejlesztési programok és ágazati szakmai programok kidolgozása;
- hazai és határon átnyúló pályázatok benyújtásában való együttműködés;
- a területi információs rendszer (TeIR) használata;
- a gazdaságfejlesztés és területfejlesztés területén az eurégiós együttműködési lehetőségek felkutatása;
- egymás kiadványainak kiajánlása.

A szerződéskötés kapcsán Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta a munkahelyteremtés és –megtartás fontosságát, valamint a határon átnyúló tevékenység lehetőségét.

Winkler Károly, az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének alelnöke szerint a magyar iparosok a világon bárhol megtalálják és megállják a helyüket. Segítséget számukra az jelenthet, ha a tevékenységükhöz kapcsolódó adminisztratív terheket, bürokratikus akadályokat csökkenteni lehetne.

Pongrácz László köszöntőjében kiemelte a helyi iparosok ismertségében, jó hírében rejlő lehetőségeket, a helyi, vidéki értékek védelmének fontosságát. A minőségi szolgáltatás és termék előállítás, a kétkezi munka becsületének visszaállítása, megőrzése a társadalom egészének érdeke.

Az aláíró felek megerősítették szándékukat, miszerint a megye településein dolgozó helyi vállalkozásokat segítik gazdasági tevékenységek feltárásában, pályázatokhoz való hozzájuttatásban. A helyi ipartestületek a helyi önkormányzatokkal szoros együttműködésben kölcsönösen részt vesznek egymás rendezvényein.A felek az együttműködésük során hozzájárulnak a kézműipar több évszázados hagyományainak, értékeinek megőrzéséhez is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense