Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2016. November 30. 15:34, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Együttműködési megállapodást írtak alá a vezetők

Együttműködési megállapodást írtak alá a vezetők

November 30-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok és a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön intézetparancsnoka,

Nyima Tamás bv. ezredes felülvizsgálta a korábban kötött együttműködési megállapodást és új megállapodást kötött.A dokumentum aláírását megelőzően a szervezetek vezetői értékelték az eddig elvégzett munkát, a két szervezet szakmai együttműködését. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága között létrejött együttműködési megállapodásban foglaltaknak megfelelően és annak mintájára, az abban rögzített szemléletet követve, a helyi sajátosságok figyelembe vételével újították meg a megyei szervezetek a megállapodást.A dokumentum tartalmazza, hogy a felek fontos feladatnak tekintik - egymás alaptevékenységének ismerete mellett, - hogy a rendkívüli feladatok ellátása során is zökkenőmentes legyen a közös védekezés. Az együttműködő felek vállalják, hogy a jogszabályokban és a belső szabályozókban meghatározott feladatok végrehajtásában kölcsönösen segítik egymást, a természeti és civilizációs katasztrófák következményeire való felkészülés gyakorlatain, továbbá szükség esetén a védekezésben, illetve a kárelhárításban együttműködnek a lakosság biztonságának növelése érdekében. Az együttműködés alapján a katasztrófavédelmi igazgatóság a sopronkőhidai intézet állománya részére katasztrófavédelmi felkészítést, az aktuális tűzvédelmi feladatokról oktatást tart, szakmai segítséget nyújt az egyéni és kollektív védőeszközök beszerzéséhez és selejtezéséhez. Igény szerint a tűz oltására, a műszaki mentésre, valamint a polgári védelmi feladatok ellátására való felkészülés érdekében helyszíni együttműködési gyakorlatokat, illetve bemutatókat tart. A katasztrófavédelem területi szerve szakmai tanácsadással és helyszíni szemle megtartásával is támogatja a büntetés-végrehajtási szerveknél a veszélyes anyagok tárolásának, elhelyezésének szakszerű, illetve szabályszerű kialakítását. Sajtónyilvános gyakorlatok esetén, illetve közérdeklődést kiváltó eseményeknél a két szervezet területileg illetékes kommunikációs szakemberei egyeztetnek egymással. Biztosítják egymást arról, hogy a rendelkezésre álló információkat a másik fél felé haladéktalanul továbbítják. A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön többek között vállalta, hogy részt vesz a természeti és civilizációs katasztrófák következményeire való felkészülésben, a védekezésben és a kárelhárításban, illetve lehetővé teszi a katasztrófavédelem számára a büntetés-végrehajtás egyes objektumainak igénybevételét, az ottani munkavégzést. A két szervezet a megállapodást a szakmai tapasztalatok még hatékonyabb kihasználása és egymás kölcsönös segítése érdekében újította meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.