Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Július 16. 09:15, vasárnap | Helyi

Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet

Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet

Megállapodást írtak alá a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány vezetői július 12-én Győrben.

A dokumentum értelmében a felek a jövőben együttműködnek azokban az egészségtechnológiai fejlesztésekben, amelyekben közös innovációs lehetőséget látnak. Ilyen az egészségügyi adatok hasznosítása és a mesterséges intelligencia alapú szoftverfejlesztés, orvostechnikai és telemedicinális eszközök fejlesztése, a megbetegedések azonosításához, kezeléséhez szükséges folyamatok leképezése matematikai modellezéssel és szimulációval, adatbázisok együttes működtetése, országos adatbázisok létrehozása, a kifejlesztett digitális mérőeszközök illesztése a népegészségügyi programokhoz, valamint betegközeli országos mérések végzése. A megállapodásban szerepel a kórház – egészségügyi adatok közös ernyő alá rendezését, strukturálttá tételét és integrálását végző – Transzlációs Medicina Központjának gyakornoki programmal összekötött informatikai támogatása is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.