Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2016. November 24. 08:18, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Együttműködünk az oroszokkal

Együttműködünk az oroszokkal

A kétoldalú gazdasági, kereskedelmi, turisztikai, kulturális, sport és politikai kapcsolatok fellendülését várják Győr-Moson Sopron megyében és Oroszország Szamarai területén attól az együttműködési megállapodástól,

amelyet szerdán írtak alá a két régió képviselői Budapesten újságírók előtt a VIII. magyar-orosz nemzetközi gazdasági fórumon és üzletember-találkozón.

A régiós együttműködés új fejezetet nyithat a magyar-orosz kapcsolatokban - közölte Dmitrij Ovcsinnyikov, a Szamarai terület kormányzóhelyettese. A megállapodás a korábban már meglévő jó kapcsolatokra épül - mondta -, és a két régióban élő emberek akaratát tükrözi. Erre a Szamarai terület és Győr-Moson-Sopron megye hasonló helyzete ad jó alapot. Az alulról jövő együttműködési kezdeményezés jelzésértékű - tette hozzá.
Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte: a lehetőségek köre széles, az autóelektronikától a turizmusig terjed. A gazdasági kapcsolatok aktív fejlesztésének első kézzelfogható jele, hogy a Győr-Moson Sopron megyei és a Szamarai régió vállalkozói számára üzletember-találkozót szerveznek a megyében csütörtökön a kétoldalú gazdasági kapcsolatok élénkítése érdekében.

Nyikolaj Livencev, az Orosz Föderáció budapesti kereskedelmi képviseletének vezetője elmondta: a két ország közötti kereskedelmi forgalom visszaesett, de mindkét ország a fejlesztés érdekében dolgozik, tesz erőfeszítéseket. A kereskedelmi kapcsolatok 2008-ban voltak a csúcson, akkor az éves forgalom 13 milliárd dollárt tett ki, ez most évi 5 milliárd dollárra esett.
Ezért minden gazdasági lépésnek, erőfeszítésnek arra kell irányulnia, hogy az orosz-magyar kereskedelmi forgalom összegszerűen növekedjen. Az orosz és a magyar vezetés, valamint a két ország üzletemberei részéről is megvan erre a szándék - mondta a kereskedelmi képviseleti vezető.
Az orosz piacra való bejutást most nem teszik egyszerűvé az uniós szankciók, de számos területen van azért lehetőség. Erről kaphatnak képet első kézből azok a vállalkozók, akik részt vesznek a VIII. magyar-orosz nemzetközi gazdasági fórumon és üzletember-találkozón, amelyet a Vállalkozók Klubja Egyesület szervez november 23-24-én Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 15:42, péntek | Helyi

Nagy hiányban fog szenvedni a Jóban Rosszban

A sorozat rajongói péntek este láthatják utoljára a képernyőn Nagy Balázst.

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is

2020. Február 26. 18:22, szerda | Helyi

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 250-en vettek részt az elmúlt vasárnap az Idegenvezetők Világnapján Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok szervezésében.

2020. Február 25. 12:44, kedd | Helyi

Az asztali lámpa 6 típusa

Asztali lámpára minden lakásban szükség van.