Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2018. December 07. 13:37, péntek | Belföld

Ehető város épült Nagy-Britanniában

Ehető város épült Nagy-Britanniában

Mézeskalácsból készült el a a jövő városa, építészek, tervezők és mérnökök által, amit a londoni Viktória és az Albert Múzeumban állítottak ki, hogy népszerűsítsék a városépítészetet.

Az édes várost a londoni Építészeti Múzeum által évente megrendezett kiállításon mutatták be, melynek szervezői idén arra kérték az építészeket, dizájnereket és mérnököket, hogy a jövő fenntartható városának épületeit tervezzék meg mézeskalácsból.

Több mint 60 mézeskalács-épületet készítettek a részt vevő szakemberek. A városka rendelkezik egy édesgyökérből készült drótkötélpályával, cukorból készült kerékpárutakkal és járdákkal, de modern hajléktalanszálló is megtalálható az édes házak között. Még a a felvonó is mézeskalácsból készült, a kerékpárutak és gyalogosjárdák pedig színes cukorból. Holland Harvey építész egy modern menedékszállást állított össze, amelyet a való életben egy brit jótékonysági szervezet felkérésére a viharkárosultak számára tervezett.

A mézeskalács épületek között egy rendhagyó alkotás, egy robottal épített pavilon is megtalálható. A kiállítást január 6-ig láthatják az érdeklődők.

Forrás: hirado.hu

Kép: hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 11:05, szerda | Belföld

6,4 millió a beoltottak, 3080 az új fertőzött száma, múlt héten elhunyt 61 beteg

A beoltottak száma 6 409 451, közülük 6 195 684-en a második, 3 875 291-en a harmadik, 298 288-an pedig már a negyedik oltást is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

2022. Május 25. 10:04, szerda | Belföld

Addig ütlek, amíg meg nem halsz

Vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint egy jelentősebb italozást minden ok nélkül vitává alakított, majd ököllel, bicikli pumpával összeverte 44 éves rokonát.

2022. Május 25. 09:52, szerda | Belföld

Kinevezték Orbán Viktor ötödik kormányának államtitkárait

Novák Katalin köztársasági elnök - Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében - szerda reggel a Karmelita kolostorban átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát

2022. Május 25. 09:02, szerda | Belföld

Gondozottak pénzét sikkasztotta el egy nővér Vasban

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a körmendi bíróság kedden egy szakosított szociális otthonban gazdasági nővérként dolgozó nőt, aki elsikkasztotta a gondozására bízott idősek, ápoltak pénzét Vas megyében.