Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Április 29. 18:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr24

Ekrü elegancia: új dizájn a belvárosban

Ekrü elegancia: új dizájn a belvárosban

Egységes lesz a belváros. Borkai Zsolt javaslatára a városi közgyűlés elfogadta Győr új arculatáról szóló rendeletét. A natúr színek mindenképpen dominánsak lesznek, az elegancia főszerepet kap a történelmi negyedben.

Egyhangúlag elfogadta a közgyűlés a megyeszékhely arculatára vonatkozó új szabályozást. A belvárosi vendéglátóegységek a jövőben jónéhány korlátozással számolhatnak a külcsín tekintetében, de ez mindenképpen az ízléses összkép javára válik. Az elvárásoknál a Széchenyi tér dizájnját vették alapul, hiszen az ott kialakított teraszoknál már visszaköszön a harmónia.

A rendelet értelmében ezentúl, a napellenző és esővédő szerkezetek csak textil típusú anyagokból készülhetnek, és csak natúr színűek lehetnek, az ekrü különböző árnyalatai kapnak hangsúlyt a jövőben. A szerkezetek lelógó, függőleges részén legfeljebb 30 centiméter magasságú cégfelirat helyezhető el, az ernyők alsó része nem érhet 2,2 méternél alacsonyabbra, és nem lóghat a járda fölé sem.

A szélfogók csak alumínium szerkezetű, üvegből vagy plexibetétből készült paravánok lehetnek, ezek nyáron maximum 1,2 méter, míg télen legfeljebb 1,8 méter magasak lehetnek. A szabályozás azt is kimondja, hogy a teraszokra helyezett bútoroknak minden esetben illeszkedniük kell környezetükhöz, mind anyagukban, mind pedig színükben. És ami még egyedi a győri arculatváltásban, hogy a kereskedők bemutatás céljából nem tehetik ki az épület homlokzatára termékeit, vagyis nagy a valószínűsége annak, hogy a promóciós napernyőket is lehúzhatják az érintettek.

Az éttermek, bárok tulajdonosainak többsége örül a kezdeményezésnek. A La Maréda vezetője, az Apáca utcai építkezések miatt éppen az új terasza kiépítése előtt áll. Szabó László 15 millió forintból alakítja ki a 30-35 főnek helyet biztosító loggiát, és ő maga is úgy véli, sikeres lesz a dizájn-kezdeményezés. „Mindenképpen hasznos a rendelet, hiszen így a vendéglátósok egyformán értelmezhetik majd a lehetőségeket és a kötelezettségeket. Arról nem is beszélve, hogy nagyon elegáns lesz a centrum, ehhez a történelmi belvároshoz passzolnak a natúr színek” – mondta portálunknak az egyik legkedveltebb étterem tulajdonosa.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 11:49, szerda | Helyi

Elszabadultak az árak – 700 000 forint felett a lakások négyzetméterára Győrben

Két számjegyű áremelkedés látható a használt lakóingatlanok – lakások és családi házak – kínálati piacán a legnagyobb városokban – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

2022. Május 25. 10:17, szerda | Helyi

Hétvégén is nyitva tartanak a kormányablakok

2022. Május 25. 09:15, szerda | Helyi

Lezárják a Dunakapu téri mélygarázst

A Győr-Szol arról tájékoztatott, hogy a Dunakapu téri mélygarázsban május 27-től május 30-ig takarítási munkák zajlanak.

2022. Május 24. 09:19, kedd | Helyi

Egyre többet kell várni a műszakira