Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. November 16. 07:33, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Elbizonytalanodott: Raffael vagy Sztojka szúrhatta le Cozmát

Elbizonytalanodott: Raffael vagy Sztojka szúrhatta le Cozmát

Raffael Sándor vagy Sztojka Iván szúrhatta le Marian Cozmát egy védett tanú rendőrségi vallomása szerint. A dokumentumot a tanácsvezető bíró ismertette a Cozma-ügy hétfői tárgyalásán.

A tanúvallomásban az áll, hogy a Patrióta Lokál előtti dulakodásban az első és harmadrendű vádlottak, Raffael Sándor és Sztojka Iván vettek részt. A tanú állítása szerint Marian Cozma az utcai dulakodásban egy támadóját leütötte, mire a férfi hanyatt esett, de ezután kézilabdázó a szívéhez kapott és összecsuklott.

A vallomásában a védett tanú azt állította, hogy senkinél nem látott kést, csak azt, ahogy Raffael belerúg a földön fekvő Cozmába és elszalad. A férfi egyébként a mai tárgyaláson a dulakodókban nem ismerte fel sem Raffael Sándort, sem Sztojka Ivánt, illetve többször is ellentmondásba keveredett a rendőrségi vallomásával.

„Gyertek! Kértek még?”

Gulyás Péter és Jevgenyij Lusnyikov kézilabdázók meghallgatásával folytatódott hétfőn délután a Cozma-per a Veszprém Megyei Bíróságon. A sportolókat tanúként hallgatják ki az ügyben.

Gulyás Péter vallomásában elmondta: azt hallotta valakitől, hogy Marian Cozma az utcán van és verekszik. Ekkor kiment a szórakozóhely elé, ahol elmondása szerint annyit látott, hogy Cozma a bal kezével lendít egyet maga előtt valaki felé, majd összeesik. Abban a pillanatban Ivan Pesic felé fordult, aki vérzett, ezért megmutatta neki, merre van a kórház. Ezután valaki boxoló mozdulattal felé lépett, ezért elfutott. Gulyás Péter egyedül Németh Győzőt ismerte fel a vádlottak közül, aki szerinte kint az utcán azt kiabálta, hogy „Gyertek! Kértek még?” és feltűnően agresszíven viselkedett.

„Pisztoly!”

Jevgenyij Lusnyikov fenntartotta korábbi vallomásait, mert azt mondta: ilyen hosszú idő után már nem emlékszik pontosan a történtekre. Azt mondta: zajt hallott, ezért ment ki az utcára, ahol a „Pisztoly!” felkiáltást hallotta, mely után néhányan megindultak egy sötét terepjáró felé, majd elhajtottak azzal. A sportoló szerint a pisztoly szó egy jelnek tűnt, amire mindenki elindult. Ezután odament Marian Cozmához, aki ekkor már eszméletlenül feküdt a földön.

Nem látták, ki szúrta le Cozmát

Zarko Sesum, Ivan Pesic és Illyés Ferenc korábban nyilatkozatban közölték, hogy fenntartják a nyomozati szakaszban tett vallomásaikat, melyet a bíró októberben már ismertetett. E szerint egyikük sem látta, hogy ki szúrta le Marian Cozmát. Uros Vilovski pénteken áll majd bíróság elé. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.