Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2019. Szeptember 13. 11:32, péntek | Külföld

Elektromos autóként dobják vissza piacra a Volkswagen Bogárt

Elektromos autóként dobják vissza piacra a Volkswagen Bogárt

A Volkswagen a csütörtökön kezdődött Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) mutatta be partnerével, az eClassics-szal közösen megalkotott új, elektromos meghajtású Volkswagen Bogár prototípusát.

Az átalakítás során kizárólag olyan új alkatrészeket használtak fel, amelyek sorozatgyártásában már megállapodtak.

„Az elektromos Bogár ötvözi a klasszikus autónk báját és a jövő mobilitását. A Volkswagen Group Components innovatív e-alkatrészei a motorháztető alatt vannak - ezekkel dolgozunk a történelmileg fontos jármű elektromossá tételében, ami egy eléggé érzelmes folyamat"- mondta Thomas Schmall, a Volkswagen Group Components igazgatóságának tagja.

Az átalakítás technikai alapját a Volkswagen új e-up! technológiájával tesztelt gyártási alkatrészei biztosítják, melyeket a Volkswagen Group Components gyártóhelyein készítenek. Ennek eredményeként az elektromos motort és a sebességváltót Kasselben gyártják, az akkumulátor rendszer alkatrészeit pedig a Brunswick szállítja, melyekkel az e-Bogár tesztelése során 60 kW teljesítménycsúcsot értek el. Az akkumulátor rendszer az alvázba építve, legfeljebb 14 modulból áll, amelyek mindegyike 2,6 kWh teljesítményű. A lítium-ion akkumulátor modulok összesen akár 36,8 kWh energiát képesek szolgáltatni. A nagyobb teljesítmény és az elektrifikáció mértéke miatt megnövekedett súly megköveteli az alváz és a fékek megerősítését.

Az új, 1280 kg-os össztömeg ellenére az e-Bogár alig négy másodperc alatt 50 km/órára, alig több mint nyolc másodperc alatt pedig 80 km/órára gyorsul fel.

Az egy töltéssel megtehető távolsága, amely alatt akár 150 km/óra maximális sebességet is elérhet, 200 kilométer. Ez egy kényelmes távolságnak számít egy pihentető naphoz egy klasszikus elektromos autóval. Abban az esetben, ha az e-Bogár akkumulátora az út során lemerül, a beépített áramkörök lehetővé teszik a gyorstöltést, melynek eredményeként az autó újra használható 150 kilométernél is hosszabb utazáshoz, mintegy egy órányi töltés után.

Ezen koncepció alapján más klasszikus járművek későbbi villamosítása is lehetséges. Schmall elmondta, hogy „Már dolgozunk azon, hogy előkészítsük a busz platformját. A jövőben egy e-Porsche 356 is visszatérhet elektromos meghajtású változatban".

Míg a Volkswagen Group Components szállítja az elektromos hajtás és az akkumulátor rendszer alkatrészeit, a Bogár tényleges átalakítását az eClassics partnercég végzi Renningenben, Stuttgart közelében. A prototípus bemutatója alkalmából kiadott sajtóközlemény szerint az elektromos Bogár megtervezése és kialakítása sok szakértelmet igényel, amit a Volkswagen Group Components átadott az eClassics-nak.
"Arra számítunk, hogy hamarosan sok e-Bogár lesz látható az utcán" - zárta az eseményről kiadott sajtóközleményt Dennis Murschel és Martin Acevedo, az eClassics GmbH & Co KG két ügyvezető igazgatója.

Forrás: origo.hu

Kép: Volkswagen-newsroom.com

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 11:08, szerda | Külföld

A Tesla Berlinben építi meg első európai gyárát

Berlin mellett építi fel első európai üzemét a Tesla - jelentette be Elon Musk, az elektromos autókat gyártó amerikai társaság vezetője a német fővárosban kedd este.

2019. November 13. 09:49, szerda | Külföld

Törölte minden utazását a Thomas Cook

Csődjogi előírások miatt az összes, 2020. január 1-jei és az azt követő, általa szervezett utazást is lemondta a német Thomas Cook.

2019. November 13. 07:55, szerda | Külföld

Újabb vámokkal fenyegeti Kínát Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök kedden a New York-i Gzadasági Klubban tartott beszédében az amerikai gazdaság erejét dicsérte, és újabb vámtarifa-emelésekkel fenyegette meg Kínát arra az esetre,

2019. November 13. 07:13, szerda | Külföld

Többnapos rakétaháborúra számítanak Izraelben

Többnapos rakétaháborúra készítik fel a lakosságot Izraelben, várhatóan szerdán sem nyílnak meg az iskolák az ország déli és központi részén - jelentette az izraeli média kedden.