Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 26. 16:38, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Elektromos kerékpárok és különleges biciklik a tavaszi Bringaexpón

Elektromos kerékpárok és különleges biciklik a tavaszi Bringaexpón

Elektromos kerékpárok, fekvőbiciklik, triciklik is bemutatkoznak a tavaszi Port.hu Bringaexpón február 28. és március 3. között.

Elektromos kerékpárok, fekvőbiciklik, triciklik is bemutatkoznak a tavaszi Port.hu Bringaexpón február 28. és március 3. között.

Az év egyik legnagyobb kerékpárvásárát és -kiállítását rendezik meg a héten a Hungexpo G pavilonjában, ahol idén minden eddiginél több kiállító lesz jelen, és a legújabb világmárkák is bemutatkoznak - közölték a szervezők az MTI-vel.
Az Európai Unió több tagállamában az utóbbi években már megtörtént a "robbanás" a minőségi elektromos kerékpárok, az e-bike-ok piacán, így az új időkre készülve a Bringaexpón kiemelt helyet kapnak ezek a kétkerekűk.
Az egyre nagyobb számú és egyre népszerűbb biciklis turistaútvonalakkal a szervezők is számolnak, így idén már önálló standon mutatkozhatnak be többek közt a Velencei-tó, a Tisza-tó, a Balaton és a Kis-Balaton térségének kerékpáros turizmusát bemutató szolgáltatók.
A külföldi díszvendég ebben az évben Ausztria lesz, amely fejlett kerékpáros túraútvonal-hálózata és infrastruktúrája miatt az elmúlt években vonzó úti céllá vált a hazai bringások számára. Négy régió - Fertő-tó, Karintia, Innsbruck és Stájerország - érkezik a kiállításra, bemutatva a térségek kerékpározási lehetőségeit is.
Egy másik újdonságként a magyar közönség először próbálhatja ki az expón a 40 méter hosszú, nyolc hullámból és két döntött kanyarból épült ovális pályát, ahol pedálozás helyett a súlypont változtatásával lehet haladni. A Mobil Pumpa Pályán bármilyen kétkerekű eszközzel - futókerékpárral, rollerrel, BMX-szel, túragéppel - minden korosztály előképzettségtől függetlenül kipróbálhatja magát.
Látványos bemutatóval készülnek a szabadstílusú kerékpárosok is: egy ugratón három bringás négy méter magas ugrásokkal kápráztatja majd el a közönséget. A bemutatókat szombaton és vasárnap délben és 15 órakor tartják.
A kerékpárral érkezőket a Magyar Kerékpárosklub ezúttal is ingyenes kerékpártárolóval várja a Hungexpo I-es számú főkapujánál.
A belépőjegy a korábbiakhoz hasonlóan most is érvényes lesz az azonos időben zajló Utazás, Vitalexpo és Karaván Szalon kiállításokra is. Jegyek elővételben kedvezményesen megvásárolhatók az expó weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.