Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2011. Március 22. 12:28, kedd | PR
Forrás: Bosch

Elektromos kéziszerszámok-Csipkézett tojások Húsvétra

Elektromos kéziszerszámok-Csipkézett tojások Húsvétra

Különleges húsvéti ajándékötlet, amely garantáltan elkápráztat mindenkit! Húsvétkor általában festjük, vagy hímezzük a tojásokat, és különféle kompozíciókban dekoráljuk velük lakásunkat. 2011. tavaszán a Dremel bemutatja Önnek

Szükséges eszközök:

Dremel 300-as multifunkciós szerszám
Dremel 225-ös flexibilis szár szerelvény
Dremel 4486-os multitokmány
Dremel 7103-as gyémántcsiszoló szár
Dremel 628-as precíziós fúrószár készlet 0,8 vagy 1 mm-es fúrószára
Dremel Ragasztópisztoly 910/940, átlátszó többfunkciós ragasztórúddal

Kifújt tojás (libatojás az ideális, de az egyszerű tojáson is kivitelezhető)
Ceruza
Dekorszalag

Első lépés
A kifújt, száraz tojáshéj közepére ceruzával húzzon körülbelül egy egy-centiméteres sávot, majd jobbról és balról rajzoljon még egy-egy vonalat ugyanekkora távolságban. A középső sávban húzzon vízszintes vonalakat, a lenti képnek megfelelően. A tojáshéj oldalára rajzoljon fel virágmintát.

Második lépés
Helyezze a 4486-os multitokmánnyal ellátott 225-ös flexiszárat a Dremel 300-as multifunkciós szerszámra, a 7103-as gyémánt csiszolószárral. A tojásra merőlegesen tartva a gyémánt csiszolószárat fúrjon a szélső rajzolt sávokban középen egy lyukat, majd e fölé és alá két újabb lyukat, és végül az oldalára két-két lyukat. Ezek alkotják a virágok szirmait. Ezután a tojáshéj középső részére is készítsen egy ilyen kis virágot, amely a nagy virág közepe lesz majd.
A tojást tartsa óvatosan, de biztos kézzel. A gyémánt csiszolószárat helyezze finoman, nem erőltetve a tojáshéj felületére, és engedje, hogy a fej lassan lyukat fúrjon a felületbe. Így éri el, hogy a készülő csipkeminta széle nem pattan ki, és szép éle marad a furatnak.

Harmadik lépés
A harmadik lépésben szintén a 7103-as gyémánt csiszolószárral dolgozzon, ám ezúttal ne fúrásra alkalmazza azt. A második lépésben kifúrt kis virágminták mellé marjon újabb virágmintákat a 7103-as gyémánt csiszolószárral. Ügyeljen, hogy ne törje át a héjat, a legszélső sor felületmarással készüljön.

Negyedik lépés
Tegye a tojást még érdekesebbé, látványosabbá és borítsa be azt teljesen minél több méretű metszéssel. Cserélje ki a multitokmányban a 7103-as gyémánt csiszolószárat 0,8 vagy 1 mm-es precíziós fúrószárra a 628-as készletből. Ezután a tojáshéj középső, fő mintája valamint a mart virágminták közé fúrjon sugarakat. Majd az első lépésben megrajzolt, a tojás középső részén található szalag bújtatólyukait is készítse el ezzel a precíziós fúrószárral. Ez az igen vékony fúrófej alkalmas arra, hogy a már kifúrt virágmintákon finomításokat hajtson végre.

Ötödik lépés
A tojáshéj belső hártyáját áztassa fél napig fertőtlenítőszeres vízben. Így a tojásforgács lepereg a belső részéről. Ezután a dekorszalagot fűzze át a tojáson, és a Dremel 910-es vagy 940-es ragasztópisztoly és a többfunkciós ragasztórúd segítségével rögzítse a tetején azt, vagy egy már előre megkötött masnit is ragaszthat a tojás tetejére.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 07:22, hétfő | PR

Épületenergetikai korszerűsítést végeztek

Több mint 1 milliárd forintért korszerűsítette a Jánosik és Társai Kft. Budapesten a Csalogány utcában található hét szintes épületet

2023. November 30. 11:11, csütörtök | PR

Miért fontos a megfelelő kérdések feltevése lakásvásárlás előtt?

10 kérdés, amit fel kell tenned lakásvásárlás előtt.

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 27. 10:20, hétfő | PR

Egy kis újítás a karácsonyi menüben?

A karácsonyi menütervezés egy igen kényes téma tud lenni a családban. Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományos ételekhez, vannak, akik már biztosan szívesen újítanának.