Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2022. November 26. 08:16, szombat | Helyi

Élelmiszergyűjtés

Élelmiszergyűjtés

A Győri Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös gyűjtést szervezett november 18-20-a között két győri élelmiszerüzletben.

Az egész hétvégén át tartó gyűjtés során 40 önkéntes segítségével összesen 1,2 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze. Az összegyűlt tartósélelmiszerek között főleg étolaj, cukor, liszt, rizs, száraztészta és édesség található. Mindezek egységcsomagokba kerülnek, melyeket rászoruló családokhoz juttatják az adventi időszakban.A Győri Egyházmegyei Karitász négy egyházmegyei gyűjtőponton vesz részt az akcióban. Emellett további gyűjtéseket szerveznek karácsonyig. December 4-én ünnepélyes keretek között gyújtanak gyertyát a rászorulókért a győri Széchenyi téren, ahol saját, megváltozott munkaképességű dolgozói által készített termékeit kínálja a Győri Adventi Vásár jótékonysági faházában.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 12:19, hétfő | Helyi

A fákon kívül egy rekord is megdőlt a szombati viharban

Az előzetes adatok szerint új országos napi szélrekord született szombaton: a Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres sebességet mértek.

2023. Február 06. 09:15, hétfő | Helyi

A NAV is készül a Valentin-napra

A virágot, ajándéktárgyakat és a csokoládékat értékesítő boltokat ellenőrzi a NAV a következő napokban Győr-Moson-Sopron megyében.

2023. Február 06. 08:15, hétfő | Helyi

Hathetes kölyökkutyákra bukkantak Hegyeshalomnál egy román autóban

Bőröndök alá rejtve, alig hathetes kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy román kocsi csomagtartójában. Hegyeshalomnál ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Németországba tartó autóst.

2023. Február 06. 07:15, hétfő | Helyi

Még lehet pályázni a Kantharosz Gálára

Folyamatosan érkeznek a pályázatok az idei Kantharosz Gálára, a szervezők azonban egészen február 17-ig várják a jelentkezőket.