Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 20. 11:50, péntek | Belföld

Élénk lesz az év végi hazai turizmus

Élénk lesz az év végi hazai turizmus

Újabb adatsor mutatja, hogy az év végén nagyon élénk lesz a hazai turizmus.

A legnagyobb hazai utazásszervező portál, a szallas.hu adatai szerint az általuk közvetített vendégforgalom 30 százalékkal bővül karácsonykor, és 24 százalékkal nő a foglalások száma tavalyhoz képest, írja a Magyar Nemzet. 2016-ról 2017-re 120 százalékkal, míg 2017-ről 2018-ra 85 százalékkal nőtt a december 22. és 26. közötti időszakra közvetített forgalom Magyarországon – közölte Szigetvári József, a szallas.hu-csoport vezérigazgatója.

Kiemelte: belföldön annak ellenére nő a foglalások száma, hogy az ünnepkor a szállásadók gyakran másfélszeres vagy akár két és félszeres árral dolgoznak. A legtöbben az apartmanok (27 százalék), a vendégházak (19 százalék) és a panziók (18 százalék) közül választanak ünnepi pihenőhelyet, de fokozott az érdeklődés a három- (17 százalék) és négycsillagos (14 százalék) hotelek iránt is.

Sokkal többet szánnak a decemberi utazásra a magyarok. Idén az átlagos foglalási érték 53 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva, az összeg ezúttal 97 ezer forintot tesz ki. A legtöbben ugyanakkor ötvenezer forint alatt költenek, a vendégek kevesebb mint harmada pedig 50-100 ezer forintot szán a karácsonyi kikapcsolódásra.

"Akadnak 200 ezer forint fölötti foglalások is, ez az összes megrendelés tíz százaléka.
Van egy kiugróan magas foglalás is a portálon: a legnagyobb összegben, 1 millió 250 ezer forintért Hévízre váltottak utazást, a legolcsóbb foglalás pedig 5000 forintot ért, Parádon"
- emelte ki az ügyvezető. Az ünnepi jövés-menésből a megyék közül idén Heves, Zala és Pest részesülnek a legnagyobb arányban, míg a legnépszerűbb úti cél karácsonykor Hajdúszoboszló, Hévíz, Gyula, Zalakaros és Eger lesz.

Forrás: origo.hu

Kép: Pixabay / Készítette: Fernando Zamora

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.