Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 10. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Élesben fut a VÉSZ

Élesben fut a VÉSZ

Befejeződött az üzemszerű teszt időszaka, így most már normál üzemmódban fut a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás. A katasztrófavédelem által november 25-én útjára indított alkalmazást legtöbben még mindig androidos okostelefonon használják, de egyre több az iOS-es és Windows operációs rendszerű készülékükre töltötték le.

A szerdai napon frissült a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti tájékoztató applikációjának androidos verziója, ezután az alkalmazásnak már nem a béta (teszt) verziója, hanem a végleges változata tölthető le a készülékekre. Az elmúlt hetekben a fejlesztők egy sor területen módosították, javították az alkalmazást: az applikáció egyebek mellett gyorsabb lett, javult a memória- és az akkumulátorhasználat, megoldódott a korábbi értesítések törlése, a térképi megjelenítés, illetve az újabb android-verziókon is elérhetővé vált az alkalmazás.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy bár a fejlesztők jó néhány hibát kijavítottak, olykor-olykor még mindig problémát okoz az alkalmazás beállítása, ezért a katasztrófavédelem továbbra is várja az észrevételeket a vtr@katved.gov.hu címen.

A november huszonötödikén elindított, mobilinternet alapú, PUSH-technológiájú üzenetküldő applikáció személyre szabható, a felhasználó dönti el, milyen típusú és milyen földrajzi területre vonatkozó jelzést kíván fogadni. Az elmúlt hetekben naponta átlagosan húsz-harminc jelzést küldött a rendszer, ezek között a megyékre lebontott meteorológiai értesítések éppúgy megtalálhatóak voltak, mint a tűzoltói beavatkozások, tűzesetek, műszaki mentések, illetve a közlekedési információk. Az üzenetek többsége javaslatot is tartalmazott: vagy azt, hogy az úton lévők kerüljék el az adott helyszínt, vagy vezetéstechnikai tanácsot adott, illetve felhívta a figyelmet a várható útviszonyokra-írja a BM OKF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.