Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Március 12. 18:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Élettársait kényszerítette prostitúcióra egy férfi

Élettársait kényszerítette prostitúcióra egy férfi

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki három nőt - kettő az élettársa volt - prostitúcióra kényszerített fenyegetéssel és bántalmazással.

A főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta, hogy a férfi 2013 év eleje és 2019 decembere között több megszakítással élettársi kapcsolatot tartott fenn az egyik sértettel.

Amikor együtt voltak, rendszeres bántalmazással, illetve fenyegetéssel arra kényszerítette a nőt, hogy Magyarországon, valamint Németországban prostitúciós tevékenységet végezzen. Az abból származó bevételt a férfi elvette a sértettől.

A nő többször is megpróbált megszökni a férfitól, de az mindig felkutatta és visszakényszerítette magához. Végül 2019 decemberében a sértettnek sikerült elmenekülnie és feljelentést tennie.

Az elkövető 2019 őszén - az előzővel részben párhuzamosan - újabb nővel is élettársi kapcsolatot létesített, aki beleegyezett abba, hogy prostitúciós tevékenységet fog folytatni. Az abból származó teljes bevételt ettől a nőtöl is elvette a férfi, továbbá rendszeres bántalmazásokkal tartotta félelemben a sértettet, aki emiatt sokáig félt megszökni tőle.

Végül sikerült elszöknie és új élettársi kapcsolatot létesítenie, de az elkövető még ekkor is felkutatta és fenyegetőzve egy társa segítségével próbálta "visszaszerezni", de nem járt sikerrel. Ennél a sikertelen akciónál az elkövető segítőjeként eljárt másik férfi beszervezett egy harmadik nőt is, hogy prostituáltként dolgozzon, ha az abból származó bevételeiből részesedést ad neki.

A férfi összehozta a nőt az előző két nőt is futtató elkövetővel, aki utána felügyelte a sértett munkáját.

A közvetítő férfi a továbbiakban nem folyt bele a futtató és a sértett viszonyába, de a felhajtói tevékenységéért a bevétel egy részére igényt tartott.

Az elkövető a harmadik sértettet is bántalmazta és megfenyegette, hogy összetöri a csontjait, ha nem végzi a munkáját.

Végül azzal az ürüggyel, hogy családját látogatja meg, sikerült a nőnek kiszabadulnia a "munkavégzés" helyéül szolgáló lakásból, majd feljelentést tett az elkövető ellen.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen többrendbeli emberkereskedelem bűntette, míg társa ellen kerítés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 09:49, csütörtök | Belföld

Szalagkorlátnak préselte a kamion a vétlen autóst

A balesetben a kocsi vezetője és utasa is megsérült.

2021. Szeptember 23. 09:03, csütörtök | Belföld

Meghalt két beteg, 526 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Két beteg meghalt és újabb 526 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön,

2021. Szeptember 23. 08:00, csütörtök | Belföld

Ferenc pápa az európai gyökerekhez való visszatérésnek nevezte budapesti és szlovákiai látogatását

A remény útjának, valamint Európa gyökereihez való visszatérésnek nevezte budapesti és szlovákiai látogatását Ferenc pápa,

2021. Szeptember 23. 06:00, csütörtök | Belföld

Elutasították a Balla Irma meggyilkolásáért elítélt férfi perújítási kérelmét

Elutasította a Balla Irma meggyilkolásáért elítélt férfi perújítási kérelmét a Debreceni Ítélőtábla - tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t.