Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Január 28. 16:39, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Elfogták a nagykanizsai emberölés gyanúsítottját

Elfogták a nagykanizsai emberölés gyanúsítottját

A rendőrség nem kommentálta, az ügyészség azonban megerősítette az MTI hétfői információját, amely szerint a hétvégén elfogták a múlt csütörtöki nagykanizsai emberölés gyanúsítottját.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI érdeklődésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt az információt, amely szerint elfogták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, egy hajléktalan férfit. A sajtófőnök csupán annyit közölt, hogy a meggyilkolt 46 éves asszony ügyében folyó nyomozás állásáról a rendőrség várhatóan szerdán ad majd tájékoztatást.
Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére ugyanakkor azt mondta: az emberölés ügyében a rendőrség hétfőn javasolta a főügyészségnek egy gyanúsított előzetes letartóztatásba vételének indítványozását. Hozzátette: a vádhatóság az indítvány alapján kedden dönt arról, hogy a bíróságnál kezdeményezi-e az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását. Az őrizetbe vételétől számított 72 óra szintén kedden jár le.
Mindezek alapján kiszámítható, hogy a férfit szombaton fogták el a rendőrök.
Az eddig ismert adatok szerint múlt csütörtök délután Nagykanizsán egy lakatlan, Teleki utcai épület egyik lakásában megöltek egy középkorú asszonyt, akinél semmiféle iratot nem találtak.
A rendőrséget és a mentőket egy helyi lakos értesítette, aki macskát etetni ment az elhagyott házhoz, ahonnan hörgés hallatszott ki. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony meghalt. Az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint a nőt több módon is súlyosan bántalmazták.
Az áldozatot másnapra sikerült azonosítani: egy 46 éves zalaegerszegi nő, aki élettársával lakott Nagykanizsán. A rendőrség a férfit is megtalálta, de arról nem adott információt, hogy az élettársnak köze lehet-e a bűncselekményhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.