Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Július 15. 07:00, péntek | Kék hírek
Forrás: mti/fotó: police.hu

Elfogták egy korábban lefülelt drogbanda irányítóját

Elfogták egy korábban lefülelt drogbanda irányítóját

Elfogták azt a 41 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő irányított egy januárban leleplezett drogkereskedő bandát - írta a rendőrség honlapján csütörtökön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

A januárban elfogott hét kábítószer-terjesztő jelenleg is letartóztatásban van, és csütörtökön a Budakörnyéki Járásbíróság a most elfogott S. Sándor letartóztatását is elrendelte - közölték.

A nyomozás adatai szerint S. Sándor állt a drogterjesztő bűnszervezet élén, ő látta el a hálózat tagjait kábítószerrel - írták.

A férfit Budapest III. kerületében fogták el, lakásában a nyomozók többféle kábítószergyanús anyagot - többek között kokaint -, a kábítószer porciózásához használatos tárgyakat, digitális mérleget, mobiltelefont, valamint készpénzt foglaltak le. A férfit egyébként több hatóság is körözte elfogása, előállítása és tartózkodási helyének megállapítása érdekében.

A gyanúsított állandó IV. kerületi lakcímén tartott kutatáson a rendőrök egy kanapén fekvő, párnák mögött rejtőzködő férfit találtak. K. Mihályról kiderült, hogy a szentendrei kapitányság lopás miatt kereste, de a IX. kerületi kapitányság is körözte.



A drogkereskedő bandáról a rendőrség januárban azt közölte: összehangolt akcióban fogták el őket, és hét helyszínen - Budapest több kerületében, Dunaharasztiban és Baján - végeztek kutatást, Tóalmáson pedig szemlét tartottak.

A bűnbanda egyik tagja, Cs. Ákos tóalmási lakóhelyének szomszédságában 582 tő, beltéren termesztett kábítószergyanús növényt és a gondozásukhoz szükséges anyagokat, eszközöket is találtak.

Az akkori házkutatásokon több mint félkilogrammnyi zöld kábítószergyanús növényi anyagot, 85 gramm fehér, nedves állagú kábítószergyanús anyagot, a drogok csomagolásához, porciózásához használt tárgyakat, eszközöket és digitális mérleget, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, több mint 1,3 millió forintot és 4270 eurót foglaltak le a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.