Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Június 25. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Elhalasztanák a KRESZ-távoktatás bevezetését

Elhalasztanák a KRESZ-távoktatás bevezetését

Elhalasztaná a fejlesztési tárca a KRESZ-távoktatás bevezetését. A Bajnai-kormány rendelete július elsején lépne hatályba, a tanfolyamot ezután oktató nélkül, az interneten is el lehetne végezni. Az autósiskolák tiltakoznak, a szakminis

Most még oktatóval tanulják a KRESZ-t az autósiskolákban - a Bajnai kormány egyik utolsó rendelete ezt változtatná meg. Júliustól interneten keresztül is elvégezhető az elméleti oktatás.



- Abszolút nem lenne hasznos, pont amiatt, hogy megszűnne a személyes kapcsolat. Sok kérdés felmerül egy tanulóban a KRESZ-szel kapcsolatban, amit nem biztos, hogy egyedül otthon a gép előtt meg tudna válaszolni magának - mondta a hírTV-nek az egyik zalaegerszegi oktató Patkó Viktória.



A távoktatás ellen az autóiskolák is tiltakoznak.



- Valószínű, hogy a vizsgaszázalékok javulni fognak, de a közlekedési szituációkból, amik nap mint nap körülöttünk előfordulnak, a tanuló semmit nem fog tapasztalni. Ezt kizárólag az oktatótól tudja megkapni - mondta a Technika Kft. szakoktatója, Cser József.


A rendelet az iskolák működését is átalakítaná: a regionális helyett az egész ország területére kiterjesztené a működési engedélyt és lehetővé tenné, hogy csak elméleti vagy csak gyakorlati képzést folytassanak egy-egy iskolában. A vizsgabiztosoknak pedig egyetemi szintű központi továbbképzésen kellene részt venniük. A szaktárca nem nyilatkozik, közleményben mindössze annyit írtak: tárgyalnak a rendelet felülvizsgálatáról, amelynek hatályba lépését egyelőre elhalasztanák.



(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.