Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2011. Október 20. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Elhelyezték a Petz-kórház uniós támogatással épülő új szárnyának alapkövét

Elhelyezték a Petz-kórház uniós támogatással épülő új szárnyának alapkövét

A projekt részeként egy 26000 négyzetméteres új szárny épül.

Az alapkőletétel alkalmából tartott rendezvényen részt vett dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, aki szerint az új győri beruházással korszerű, az európai színvonalnak megfelelő nagytérségi ellátó központtá válik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. Mint mondta, elkezdődik az egészségügyi ellátórendszer átfogó reformja, melynek során jól felszerelt, magas szintű ellátásra alkalmas térségi központok alakulnak. Ilyen lesz a győri kórház is, amely négy megye lakosságának nyújt speciális ellátást.

Az intézményt fenntartó megyei közgyűlés elnöke dr. Szakács Imre, és a kórház főigazgatója dr. Tamás László János felidézte a projekt eddigi útját. A megye és a kórház vezetői egy évtizede tervezték a „tömbösítést”, azaz, hogy megszüntetik a régi épületekben, elavult körülmények között működő Zrínyi utcai részleget, az ottani osztályokat átköltöztetik a Vasvári Pál utcai központi tömbbe. Ezzel lényegesen csökkentik a betegszállítás költségeit, kevesebbet kell költeni energiára, stb. A betegeknek is kényelmesebb körülményeket tudnak biztosítani. Az elgondolás megvalósítására az uniós TIOP pályázat adta meg a lehetőséget. A négy éve kezdődött tervezést követően benyújtották a pályázatot, a pozitív elbírálás után 2009 decemberében aláírták a támogatási szerződést, majd a közbeszerzési eljárás győztesével, a Strabag-MML Kft. és a KÖZGÉP Zrt. által alakított konzorciummal idén június 1-jén megkötötték a kiviteli szerződést. Már másnap sor került az első kapavágásra, a bontási és mélyépítési munkák idején a betegellátás folyamatos volt, nem csökkent a kórház leterheltsége. A külső munkák mellett az épületben megújult a radiológia, az osztály ma már igényes környezetben, színvonalas környezetben működik.

A beruházás feszített munkatempót kíván a kivitelezőktől – mondta el a konzorciumot képviselő Vermesy Sándor, a Strabag-MML kft. ügyvezető igazgatója. A munkák jól haladnak, az előzetes tervekhez képest két héttel előbbre tartanak. Az alapkőletétel után kezdődik a látványosabb munka, a hatszintes „H” alakú épület falazása. Vermesy Sándor azt ígérte, hogy tavasszal már a szakipari, szerelési munkákat kezdik és tartani fogják a szerződésben vállalt befejezési határidőt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét