Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2019. Augusztus 22. 07:10, csütörtök | Bulvár

Elhunyt Fekete Gyula, a Hungária és a Dolly Roll szaxofonosa

Elhunyt Fekete Gyula, a Hungária és a Dolly Roll szaxofonosa

Elhunyt Szaxi Maxi. Fekete Gyula, a Hungária és a Dolly Roll legendás szaxofonosa 67 éves volt. A hírt a zenész családja közölte az egyik közösségi oldalon.

A rock and rollos Hungária tagjaként olyan számokban hagyta ott névjegyét, mint a Neonparádé vagy a Randi Andi. Amikor 1983-ban Fenyő Miklós feloszlatja a Hungáriát, a többiek megalakították a Dolly Rollt, amelynek első lemeze vetekedett a Hungária sikereivel, ami elsősorban Fenyő Miklóst döbbentette meg. Ez a bizonyos album most gyereklemezként is másodvirágzását éri, amit többek között olyan daloknak köszönhet, mint a Wind szörny. A rendszerváltás idején lépett ki a Dolly Rollból, aztán 1995-ben még fellépett az egy alkalomra újra összeálló Hungáriával a Népstadionban és 1998-ban a BS-ben az eredeti felállású Dolly Rollal.

Forrás: nullahategy.hu

Kép: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 17:03, szombat | Bulvár

Hőszabályozó, szennyező anyagokat felfaló falfestéket alkottak kutatók

Hőszabályozó, energiát megtakarító, a szennyező anyagokat felfaló és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenését segítő falfestéket fejlesztettek a Liverpooli Egyetem kutatói.

2020. Január 17. 16:29, péntek | Bulvár

Vádat emeltek a szexuális zaklatással vádolt francia filmrendező ellen

Eljárás indított csütörtökön a párizsi ügyészség Christophe Ruggia francia filmrendező ellen, akit Adele Haenel színésznő azzal vádol, hogy 12 és 15 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan

2020. Január 17. 16:08, péntek | Bulvár

Meghalt J.R.R. Tolkien fia

Elhunyt Christopher Tolkien, A Gyűrűk Ura szerzőjének, J.R.R. Tolkiennek a fia, aki apja halála után rendezte sajtó alá addig kiadatlan műveit.

2020. Január 17. 15:55, péntek | Bulvár

10 nappal a díjátadó előtt menesztették a Grammy-akadémia elnökét

Tíz nappal a Grammy-díjátadó gála előtt eltávolították posztjáról Deborah Dugant, az amerikai lemezakadémia első női elnökét.