Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 22. 16:00, csütörtök | Belföld

Elhunyt Tahi-Tóth László színművész

Elhunyt Tahi-Tóth László színművész

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, Érdemes és Kiváló művész 75. életévében elhunyt.

"Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 75. évében elhunyt. Emlékezetes és felejthetetlen alakításait, tehetségét, életszeretetét örökre szívünkben őrizzük. Tahi Tóth Lászlót a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később adunk tájékoztatást." - írta a Vígszínház közösségi oldalán.

Tahi Tóth László még tavaly január végén lett rosszul egy színházi előadás közben. Végigjátszotta a darabot, utána azonnal kórházba szállították, ahol később agyműtéte volt. A műtét utáni rehabilitációja fél évig tartott, és csaknem kilenc hónapos kihagyás után, októberben tért vissza a színpadra.

"A már meggyógyult énem más, mint a régi, egészséges énem. Ez a Tahi Tóth László félősebb, reszketegebb és gyengébb. Ezt folyamatosan érzem, ami valahol érthető, hiszen a színművészek rémálmát éltem át, amikor a színpadon állva, főszerepet játszva, a nagy monológ közepén veszítettem el az eszemet. Isten ments, hogy ez még egyszer megtörténjen! Új életet kellett kezdenem, új tempót kellett vennem, új rész következett az életemben." — mondta még októberben.

Tahi Tóth László 1944. január 23-án született Budapesten, 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, azóta a Vígszínház társulatának tagja volt. Színdarabok mellett az évtizedek során számos filmben és tévéjátékban szerepelt.

Temetéséről később adnak tájékoztatást.

Forrás: 24.hu

Kép: borsonline.hu - Czerkl Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére