Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2010. Június 29. 07:49, kedd | Bulvár
Forrás: Story Online

Elhunyt a brit rocklegenda

Elhunyt a brit rocklegenda

Több mint tíz éven keresztül kínozta beteg veséje, majd múlt héten le is győzte a The Kinks kiváló gitárosát.Ismét kevesebb egy olyan legendával, aki nélkül ma máshogy festene a rock világa, de legalábbis a brit zene máshol tartana. Pete Quaife-t múlt hét közepén lelte a halál, mindössze hatvanhat esztendősen. A kiváló basszusgitáros a hatvanas években robbant be a köztudatba, mint a The Kinks alapító tagja. A banda első slágere, a You Really Got Me azonnal hatalmába kerítette az egész Földet, és máig az egyik legnépszerűbb rock sláger. A csapat később olyan dalokkal öregbítette hírnevét, mint az All Day and All of the Night, a Dedicated Follower of Fashion, és a Waterloo Sunset - amiben Pete énektudását is megcsillogtatta. Azonban a siker megmérgezte a tinédzser koruk óta együtt játszó fiúkat, és Ray Davies kiutálta Quaife-t közülük. Így nyolc év után új tag érkezett a helyére, és 1990-ig nem is állt többet színpadra velük. Ekkor is csak egy este erejéig, amikor helyet kaptak a Rock 'n Roll Hírességek Csarnokában.

Quaife egy kisebb próbálkozást leszámítva, teljesen visszavonult a zenéléstől, miután elhagyta a Kinkset. Grafikusnak állt, és kiválóan meg is állta helyét. A kilencvenes évek végén azonban veseelégtelenséget állapítottak meg nála, és ez innentől kezdve meg is határozta életét. A rengeteg szenvedés csütörtökön maradt abba, amikor végleg pont került egy soha feledésbe nem merülő legenda sorsának végére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 11:10, kedd | Bulvár

Nyilvános az Oscar-díjas magyar filmrendező Zárójelentés plakátja

Február végétől lesz látható a mozikban Szabó István új filmje, a Zárójelentés.

2020. Január 28. 09:10, kedd | Bulvár

Az apasági teszt szerint a volt belga király Delphine Boel biológiai apja

Az apasági teszt eredményei szerint II. Albert korábbi belga király a biológiai apja Delphine Boelnek, aki az egykori uralkodó házasságon kívül született gyermekének mondja magát

2020. Január 28. 07:38, kedd | Bulvár

Kihalt galápagosi óriásteknősfajok rokonainak felkutatására indul expedíció

A galápagosi óriásteknős két kihaltnak tekintett fajának rokonai után kutatnak a szakemberek egy tíznapos tudományos expedíció keretében a csendes-óceáni szigetcsoporton - jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park (PNG).

2020. Január 28. 06:15, kedd | Bulvár

Döntött a Mammut Schobert Norbi ügyében

A Mammutban jelenleg található franchise Update Low Carb üzlet a Facebook-oldalán bejelentette, hogy a jövőben nem kívánja folytatni az együttműködést Schobert Norbival.