Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2010. Június 29. 07:49, kedd | Bulvár
Forrás: Story Online

Elhunyt a brit rocklegenda

Elhunyt a brit rocklegenda

Több mint tíz éven keresztül kínozta beteg veséje, majd múlt héten le is győzte a The Kinks kiváló gitárosát.Ismét kevesebb egy olyan legendával, aki nélkül ma máshogy festene a rock világa, de legalábbis a brit zene máshol tartana. Pete Quaife-t múlt hét közepén lelte a halál, mindössze hatvanhat esztendősen. A kiváló basszusgitáros a hatvanas években robbant be a köztudatba, mint a The Kinks alapító tagja. A banda első slágere, a You Really Got Me azonnal hatalmába kerítette az egész Földet, és máig az egyik legnépszerűbb rock sláger. A csapat később olyan dalokkal öregbítette hírnevét, mint az All Day and All of the Night, a Dedicated Follower of Fashion, és a Waterloo Sunset - amiben Pete énektudását is megcsillogtatta. Azonban a siker megmérgezte a tinédzser koruk óta együtt játszó fiúkat, és Ray Davies kiutálta Quaife-t közülük. Így nyolc év után új tag érkezett a helyére, és 1990-ig nem is állt többet színpadra velük. Ekkor is csak egy este erejéig, amikor helyet kaptak a Rock 'n Roll Hírességek Csarnokában.

Quaife egy kisebb próbálkozást leszámítva, teljesen visszavonult a zenéléstől, miután elhagyta a Kinkset. Grafikusnak állt, és kiválóan meg is állta helyét. A kilencvenes évek végén azonban veseelégtelenséget állapítottak meg nála, és ez innentől kezdve meg is határozta életét. A rengeteg szenvedés csütörtökön maradt abba, amikor végleg pont került egy soha feledésbe nem merülő legenda sorsának végére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 18:25, hétfő | Bulvár

Árvaházakban nevelkedett, ma ő mutat példát sorstársainak - FOTÓK

Balszerencsék sorozata kísérte végig Szilágyi Vilmos első hat évét, de a sokak számára elképzelhetetlen mélységekből is sikerült visszakapaszkodnia.

2020. Szeptember 27. 07:00, vasárnap | Bulvár

Diéta Percek: Souvlaki tzatzikivel - VIDEÓ

Szeretitek a görög konyhát? Mert ebben a videóban Varga Feri souvlakit dog készíteni tzatzikivel. Ahogy azt Görögországban szokták! Jó szórakozást és jó főzést!

2020. Szeptember 26. 18:00, szombat | Bulvár

Andonik 4s vendége Kefír (V-Tech) - VIDEÓ

Egy rendhagyó Andonik 4s a Balaton partjáról. Mi volt Kefír első balatoni emléke? Hogy indult zenei karrierje? Erről mesélt nekünk a műsorban

2020. Szeptember 26. 14:00, szombat | Bulvár

Tortával ünnepelték a negyvenéves Golo nevű hím gorillát a Budapesti Állatkertben

Tortával ünnepelték a negyvenéves Golo nevű hím gorillát a Budapesti Állatkertben, az emlős születésnapja vasárnap lesz, de az intézmény gondozói már pénteken felköszöntötték az ünnepeltet