Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Június 29. 07:49, kedd | Bulvár
Forrás: Story Online

Elhunyt a brit rocklegenda

Elhunyt a brit rocklegenda

Több mint tíz éven keresztül kínozta beteg veséje, majd múlt héten le is győzte a The Kinks kiváló gitárosát.



Ismét kevesebb egy olyan legendával, aki nélkül ma máshogy festene a rock világa, de legalábbis a brit zene máshol tartana. Pete Quaife-t múlt hét közepén lelte a halál, mindössze hatvanhat esztendősen. A kiváló basszusgitáros a hatvanas években robbant be a köztudatba, mint a The Kinks alapító tagja. A banda első slágere, a You Really Got Me azonnal hatalmába kerítette az egész Földet, és máig az egyik legnépszerűbb rock sláger. A csapat később olyan dalokkal öregbítette hírnevét, mint az All Day and All of the Night, a Dedicated Follower of Fashion, és a Waterloo Sunset - amiben Pete énektudását is megcsillogtatta. Azonban a siker megmérgezte a tinédzser koruk óta együtt játszó fiúkat, és Ray Davies kiutálta Quaife-t közülük. Így nyolc év után új tag érkezett a helyére, és 1990-ig nem is állt többet színpadra velük. Ekkor is csak egy este erejéig, amikor helyet kaptak a Rock 'n Roll Hírességek Csarnokában.

Quaife egy kisebb próbálkozást leszámítva, teljesen visszavonult a zenéléstől, miután elhagyta a Kinkset. Grafikusnak állt, és kiválóan meg is állta helyét. A kilencvenes évek végén azonban veseelégtelenséget állapítottak meg nála, és ez innentől kezdve meg is határozta életét. A rengeteg szenvedés csütörtökön maradt abba, amikor végleg pont került egy soha feledésbe nem merülő legenda sorsának végére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.