Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2010. Április 29. 14:47, csütörtök | Bulvár
Forrás: Story Online

Elhunyt a hős modell

Elhunyt a hős modell

Huszonöt évnyi küzdelem után legyőzte súlyos génbetegsége azt a kanadai szépségkirálynőt, akit világszerte a cisztás fibrózis elleni harc éllovasának tekintettek.

Talán Eva Markvoort volt az egyetlen szépségkirálynő, aki nemcsak betanulta a világ jobbá tételéről szóló monológját, hanem tényleg csinált is valamit. Ugyanis ő tudta, milyen az, ha menthetetlen helyzetben van az ember. Eva születése óta cisztás fibrózissal küzdött, de soha egy pillanatra nem volt emiatt szomorú. Sőt, próbált erőt adni sorstársainak blogjával, amiben nap, mint nap dokumentálta az állapotát. Kitartásáért több nemzetközi díjat is kapott, és ezrek szemében ő volt a példakép, akit nem tud megtörni folyamatosan romló állapota, és a halál közelsége. Az életéről készült dokumentumfilm több kitüntetést is elhozott a különböző fesztiválokról.

A szörnyű kór azonban felülkerekedett rajta. A szervezet második transzplantált tüdejét sem fogadta be. Március végére pedig annyira megtelt a tüdeje és az emésztőrendszere nyálkával, hogy már képtelen volt a lélegzésre, vagy az emésztésre.

De még mielőtt végleg lehunyta szemét, egyik nagy álma teljesült, és megkapta diplomáját halálos ágyán. A színésznői ambícióit azonban nem válthatta valóra, és hiába New Westminster szépségkirálynője, a kanadai országos versenyen sem indulhatott el. De legalább azzal vigasztalódhatott, hogy gyerekek tucatjainak volt a hőse. Eva halálát szülei csaknem egy hónapig nem hozták nyilvánosságra, mert a napokban tartják majd a búcsúztatóját, és addig nem akartak médiafelhajtást maguk körül. Bár a tragédiát sokan sejtették, mert a modell búcsúüzenetet írt az internetes naplójába, és utána nem frissült többet az oldala.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 07:27, szombat | Bulvár

Bob Dylan új dala a Kennedy-gyilkosságról szól - VIDEÓ

Új dalt tett közzé péntekre virradó éjjel Bob Dylan.

2020. Március 27. 18:12, péntek | Bulvár

Meghalt az Operettszínház művésznője

Életének 75. évében elhunyt Kovács Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő.

2020. Március 27. 17:40, péntek | Bulvár

Fitness cég élt vissza Ördög Nóra nevével

Csalásra figyelmezteti a rajongóit Ördög Nóra, ugyanis megint visszaéltek a nevével és az arcával.

2020. Március 27. 14:19, péntek | Bulvár

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

Levágták a haját, megetették Szilágyi Istvánt, és meleget csináltak az otthonában a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai.