Városlista
2020. január 17, péntek - Antal

Hírek

2010. Április 29. 14:47, csütörtök | Bulvár
Forrás: Story Online

Elhunyt a hős modell

Elhunyt a hős modell

Huszonöt évnyi küzdelem után legyőzte súlyos génbetegsége azt a kanadai szépségkirálynőt, akit világszerte a cisztás fibrózis elleni harc éllovasának tekintettek.

Talán Eva Markvoort volt az egyetlen szépségkirálynő, aki nemcsak betanulta a világ jobbá tételéről szóló monológját, hanem tényleg csinált is valamit. Ugyanis ő tudta, milyen az, ha menthetetlen helyzetben van az ember. Eva születése óta cisztás fibrózissal küzdött, de soha egy pillanatra nem volt emiatt szomorú. Sőt, próbált erőt adni sorstársainak blogjával, amiben nap, mint nap dokumentálta az állapotát. Kitartásáért több nemzetközi díjat is kapott, és ezrek szemében ő volt a példakép, akit nem tud megtörni folyamatosan romló állapota, és a halál közelsége. Az életéről készült dokumentumfilm több kitüntetést is elhozott a különböző fesztiválokról.

A szörnyű kór azonban felülkerekedett rajta. A szervezet második transzplantált tüdejét sem fogadta be. Március végére pedig annyira megtelt a tüdeje és az emésztőrendszere nyálkával, hogy már képtelen volt a lélegzésre, vagy az emésztésre.

De még mielőtt végleg lehunyta szemét, egyik nagy álma teljesült, és megkapta diplomáját halálos ágyán. A színésznői ambícióit azonban nem válthatta valóra, és hiába New Westminster szépségkirálynője, a kanadai országos versenyen sem indulhatott el. De legalább azzal vigasztalódhatott, hogy gyerekek tucatjainak volt a hőse. Eva halálát szülei csaknem egy hónapig nem hozták nyilvánosságra, mert a napokban tartják majd a búcsúztatóját, és addig nem akartak médiafelhajtást maguk körül. Bár a tragédiát sokan sejtették, mert a modell búcsúüzenetet írt az internetes naplójába, és utána nem frissült többet az oldala.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 17. 16:29, péntek | Bulvár

Vádat emeltek a szexuális zaklatással vádolt francia filmrendező ellen

Eljárás indított csütörtökön a párizsi ügyészség Christophe Ruggia francia filmrendező ellen, akit Adele Haenel színésznő azzal vádol, hogy 12 és 15 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan

2020. Január 17. 16:08, péntek | Bulvár

Meghalt J.R.R. Tolkien fia

Elhunyt Christopher Tolkien, A Gyűrűk Ura szerzőjének, J.R.R. Tolkiennek a fia, aki apja halála után rendezte sajtó alá addig kiadatlan műveit.

2020. Január 17. 15:55, péntek | Bulvár

10 nappal a díjátadó előtt menesztették a Grammy-akadémia elnökét

Tíz nappal a Grammy-díjátadó gála előtt eltávolították posztjáról Deborah Dugant, az amerikai lemezakadémia első női elnökét.

2020. Január 16. 17:32, csütörtök | Bulvár

Abszurd forgatási baleset történt az egykori Harry Potterrel

Egy kacsa okozott némi bosszúságot Harry Potter egykori alakítójának, Daniel Radcliffe-nek, miközben a Csodatévők új kiadását forgatta.