Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2010. Április 29. 14:47, csütörtök | Bulvár
Forrás: Story Online

Elhunyt a hős modell

Elhunyt a hős modell

Huszonöt évnyi küzdelem után legyőzte súlyos génbetegsége azt a kanadai szépségkirálynőt, akit világszerte a cisztás fibrózis elleni harc éllovasának tekintettek.

Talán Eva Markvoort volt az egyetlen szépségkirálynő, aki nemcsak betanulta a világ jobbá tételéről szóló monológját, hanem tényleg csinált is valamit. Ugyanis ő tudta, milyen az, ha menthetetlen helyzetben van az ember. Eva születése óta cisztás fibrózissal küzdött, de soha egy pillanatra nem volt emiatt szomorú. Sőt, próbált erőt adni sorstársainak blogjával, amiben nap, mint nap dokumentálta az állapotát. Kitartásáért több nemzetközi díjat is kapott, és ezrek szemében ő volt a példakép, akit nem tud megtörni folyamatosan romló állapota, és a halál közelsége. Az életéről készült dokumentumfilm több kitüntetést is elhozott a különböző fesztiválokról.

A szörnyű kór azonban felülkerekedett rajta. A szervezet második transzplantált tüdejét sem fogadta be. Március végére pedig annyira megtelt a tüdeje és az emésztőrendszere nyálkával, hogy már képtelen volt a lélegzésre, vagy az emésztésre.

De még mielőtt végleg lehunyta szemét, egyik nagy álma teljesült, és megkapta diplomáját halálos ágyán. A színésznői ambícióit azonban nem válthatta valóra, és hiába New Westminster szépségkirálynője, a kanadai országos versenyen sem indulhatott el. De legalább azzal vigasztalódhatott, hogy gyerekek tucatjainak volt a hőse. Eva halálát szülei csaknem egy hónapig nem hozták nyilvánosságra, mert a napokban tartják majd a búcsúztatóját, és addig nem akartak médiafelhajtást maguk körül. Bár a tragédiát sokan sejtették, mert a modell búcsúüzenetet írt az internetes naplójába, és utána nem frissült többet az oldala.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 08:17, szerda | Bulvár

Megint ugyanaz lett Magyarország legerősebb márkája

Ismét a Google végzett az élen a VMLY&R reklámügynökség 2019-es országos reprezentatív kutatásában, amely képet ad arról, hogyan látják a márkákat a magyar fogyasztók.

2019. Október 22. 16:06, kedd | Bulvár

Több mint 28 milliárdot ér az Országház, de nem eladó

Több mint 28 milliárd forint az Országház könyv szerinti értéke – közölte a Világgazdaság érdeklődésére az Országgyűlés sajtóirodája, amely ugyanakkor leszögezte, hogy az épület nem eladó.

2019. Október 22. 14:05, kedd | Bulvár

A goai filmfesztiválon lesz Deák Kristóf új alkotásának világpremierje

Az A-kategóriás goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című televíziós nagyjátékfilmjének világpremierje - közölték az alkotók az MTI-vel kedden.

2019. Október 22. 09:51, kedd | Bulvár

A Vuk rajzfilm karakterei színesítik egy fővárosi ház tűzfalát

Elkészült kedden az óriás festmény a Józsefvárosban található Baross utca 109. szám alatti ház tűzfalán, a képen a Vuk című rajzfilm karakterei láthatók - közölte a Színes Város Csoport kedden az MTI-vel.