Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Január 12. 14:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Elhunyt Berczik Zoltán

Elhunyt Berczik Zoltán

A Magyar Asztalitenisz Szövetség mély fájdalommal tudatja, hogy kedden hajnalban 73 éves korában elhunyt Berczik Zoltán, a magyar asztalitenisz sport egyik legnagyobb ikonja - olvasható a szervezet honlapján.

Berczik Zoltán világbajnokságokon 6 érmet szerzett (3 ezüst, 3 bronz), Európa-bajnokságokon hat aranyérem mellett egyszer volt ezüst-, és egyszer bronzérmes. A hazai versenyeken 14-szer lett magyar bajnok és 135 alkalommal ölthette fel a válogatott mezt.

Nemcsak mint játékos, hanem mint edző, szövetségi kapitány is óriási sikereket ért el az irányítása alá tartozó válogatott játékosokkal. Tanítványai közül Jónyer István négyszeres, Klampár Tibor és Gergely Gábor kétszeres, valamint Kreisz Tibor és Takács János egyszeres világbajnok lett. Kapitányként a női szakágban is számos Európa-bajnoki érem fűződik nevéhez Magos Judit, Kisházi Bea, Szabó Gabriella, Oláh Zsuzsanna és Urbán Edit révén. 2001-ben a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökévé, később tiszteletbeli elnökévé választották.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség Berczik Zoltánt saját halottjának tekinti. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.