Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 15. 14:59, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Elhunyt Makra Ottó, a táplánypusztai mentálhigiénés otthon igazgatója

Elhunyt Makra Ottó, a táplánypusztai mentálhigiénés otthon igazgatója

A Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat mély megrendüléssel tudatja, hogy 62 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Makra Ottó (képünkön jobbra, Kara kos megyei alelnök mellett), a t

Makra Ottó munkássága összefonódik a szociális ellátással kapcsolatos megyei feladatok végzésével. Szociális szervezőként végzett a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. Az 1970-es évek elején szervezett ismeretterjesztő előadások a lelki bajokkal foglalkoztak, és nagy népszerűségnek örvendtek. Az e területen dolgozók - közöttük Mara Ottó is - ekkor határozták el egy telefonos segélyszervezet létrehozását és működtetését. gy 1973-ban - önkéntesek közreműködésével - megalakult a győri szolgálat, amelynek Makra Ottó is alapító tagja volt.

Tapasztalatait módszertani osztályvezetőként az Egyesített Szociális Intézményben, később pedig a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban hasznosította. 1999 áprilisától a megyei önkormányzat által fenntartott szociális intézmény módszertani csoportvezetője, 2004. július 1-jétől az otthon igazgatója.

Sokat tett a szociális szakterületen dolgozók szakmai felkészültségének javításáért, az ápolási-gondozási körülmények folyamatos korszerűsítéséért, az intézményben folyó szakmai munka minőségének fejlesztéséért. Munkatársaival együtt azon fáradozott, hogy modern ápolási módszerekkel, terápiás jellegű foglalkoztatásokkal otthonos légkört, kiegyensúlyozott életkörülményeket biztosítsanak az intézet 350 lakójának.

Az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége megőrzése érdekében kifejtett munkája elismeréseként 2006-ban "Idősekért Díjjal" tüntették ki. Több évtizedes szakmai munkáját 2008-ban miniszteri kitüntetéssel jutalmazták, amely egyben az általa irányított kollektíva szakmai munkájának elismerése is volt.

2009-ben a megye szociális és gyermekvédelmi ellátásában végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként dr. Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.