Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 17. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Elindult „Győr Megyei Jogú Város közösségi autóbusz-közlekedésének átalakítása”

Elindult „Győr Megyei Jogú Város közösségi autóbusz-közlekedésének átalakítása”

A „Győr Megyei Jogú Város közösségi autóbusz-közlekedésének átalakítása” című fejlesztés ünnepélyes projektindító rendezvényét 2010. szeptember 16-án, csütörtökön tartották a városházán. Győr Megyei Jogú Város Önkorm

A beruházás keretében egyközpontú forgalomirányítási rendszert alakítanak ki, melynek következtében a járatoknak nem kell decentrumot érinteniük, tehát a járattervezőknek korlátlan lehetőségük lesz a vonalhálózat fejlesztését, módosítását illetően. Megtörténik az utas-tájékoztatás magasabb szintre emelése a járműveken és a megállókban egyaránt, korszerűsödik a jegykiadási rendszer, bővítik a helyi közlekedési feladatokat is ellátó helyközi járatok informatikai eszközeit, valamint utasszámlálók is elhelyezésre kerülnek.

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester a beruházással kapcsolatban hangsúlyozta, a fejlesztés révén Győr tömegközlekedése jelentős színvonal-emelkedésen megy át, a tájékoztatás területén a nyugat-európai nagyvárosokéhoz hasonlóan. A beruházás újból vonzóvá teheti a tömegközlekedést, amely megállíthatja azt a negatív folyamatot, amelyet a közösségi közlekedés részarány csökkenése jelent.

Pócza Mihály a Kisalföld Volán vezérigazgatója hangsúlyozta, egy olyan egyközpontú forgalomirányítást alakítanak ki, amely gazdaságosabbá, egyben rugalmasabbá, az utasok felé pedig informatívabbá teszi a rendszert. Az utasok a buszon, a forgalmasabb megállókban (információs oszlopok segítségével), de akár otthonukban az interneten, vagy wap-on keresztül is pontos tájékoztatást kaphatnak a buszok várható érkezéséről, az esetleges késésekről, átszállási lehetőségekről... stb.

Ha valamilyen rendkívüli esemény történik, például egy útbeszakadás, arról nem csak a buszvezető, de az utas is azonnal értesülhet, ezzel együtt az esetleges kerülőútvonalról is. Egyes buszokon utasszámláló rendszert is telepítenek, amely számolja a fel- és a leszálló utasokat is, amely a menetrendek összeállításához nyújt hasznos információkat.

Szenes Zoltán a kivitelező Synergon közlekedési szektorának üzletágvezetője hozzátette, ugyancsak segítséget jelent a buszmegállókban elhelyezett utas tájékoztatók útvonaltervező funkciója, valamint a jegyautomaták is.

Kiemelte, a buszokon vizuális és hangzó tájékoztatást is kapnak az utasok, de váratlan esemény esetén a diszpécser közvetlenül is tud szólni az utazókhoz. A biztonsági pedál révén, ha például egy esti járaton a sofőrt támadás éri, a buszon történtek hallhatóvá válnak a központ számára.

Horváth Jácint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója gratulált a városnak és a Kisalföld Volánnak a fejlesztésért, amely példaértékű lehet a többi magyarországi város számára.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.