Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2010. November 12. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Elismerések: átadták a győri Megyeházán a Megye Szolgálatáért-díjakat

Elismerések: átadták a győri Megyeházán a Megye Szolgálatáért-díjakat

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. KR számú rendeletében „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj” alapításáról és adományozásáról döntött. Ennek értelmében a díj 12 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészsé

A területfejlesztési, ifjúsági, szociális és gazdasági tagozat díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött. Az elismeréseket – összesen tíz személynek - Széles Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke csütörtök délután adta át a Megyeházán.

A közgyűlési rendelet indoklása szerint: területfejlesztési tagozatban azok a személyek díjazhatók, akik:
– az épített környezet védelmével,
– a térségi területfejlesztés és területrendezéssel kapcsolatos feladatok ellátásával,
– a megye turisztikai értékeinek feltárásával, propagálásával,
- a térség foglalkoztatási feladatainak összehangolásával foglalkoznak.

Hutflesz Mihály, a Régió Fókusz Nonprofit Kft. ügyvezetője

HUTFLESZ MIHÁLY Csornán született, bár jelenleg Szombathelyen él, de szülőföldjéhez nagyon ragaszkodik. Elsősorban szakmai tudásával segíti a megye, s főleg a Rábaköz településeit, ezzel felbecsülhetetlen értékű munkát végez az önkormányzatok számára. 2008-ban aktívan részt vett a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület létrehozásában, és vezette stratégiai tervének kidolgozását. Nagyon fontosnak tartja a Rábaköz értékeinek megőrzését s azok átörökítését a következő nemzedék számára. Több, a megyéhez kötődő, határon átnyúló nyertes projektben működik közre, mint pályázatíró, és mint projektmenedzser. Aktív motorja volt a Rábaköz és a Dél-Csallóköz 4-4 meghatározó települése között létrejött Pro Comitatu Korlátolt Felelősségű Csoportosulás megalapításának.

A közgyűlési rendelet indoklása szerint: gazdasági tagozatban a gazdasági élet területén kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek részesülhetnek elismerésben.

Filó György, kapuvári kőfaragó mester

FILÓ GYÖRGY kőfaragó mester évtizedek óta megbecsült helyi vállalkozó. Budapesti évei után került vissza Kapuvárra, ahol önálló vállalkozásba kezdett. Jelenleg a kövek formázása mellett kőforgalmazással is foglalkozik. Vállalkozása folyamatosan 30-35 embernek ad munkát, s ezzel megélhetési lehetőséget.
A köz érdekében végzett munkáját olyan alkotások dicsérik a városban, mint az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának emlékére készített emlékmű, az 1919-es vörös terror áldozatainak tiszteletére állított emlékoszlop, az Andaui híd lábánál található emlékoszlop, valamint a Kisfaludy Stróbl Zsigmond alkotta I. világháborús emlékmű teljes rekonstrukciója. Kőfaragói szaktudását mindenkor önzetlenül ajánlotta a város szépítése érdekében.


Pintér János, a ROTO Elzett Certa Kft. ügyvezető-vezérigazgatója

Pintér János 1981-ben kezdett dolgozni gyártástechnológusként az Elzett Művek soproni gyárában. Nagy elismerést vívott ki a ROTO-vasalat magyarországi bevezetése során végzett munkájával. 1986-ban az Elzett Művekből kivált és önállósodott Elzett Sopron Zár-és Vasalatgyár műszaki igazgatója lett. Az 1991-es privatizációt követően a német-francia tulajdonba került vállaltban is megtartotta korábbi munkakörét. Az 1996-os szétválás után a német tulajdonban lévő ROTO Elzett Certa Kft.-nél műszaki igazgatóként folytatta pályafutását. Nagy szerepet vállalt a zöldmezős beruházással készült lövői telephely felépítésében.
1998-ban munkája elismeréseként ügyvezető-vezérigazgatóvá nevezték ki, mely tisztséget azóta is betölti. Kiemelkedő szakmai munkája nyomán a gyártási paletta szélesedett, a szerelés mellett az alkatrészgyártás és szerszámgyártás is nagymértékben fejlődött. Pintér János személye garancia a folyamatos fejlődésre.

A közgyűlési rendelet indoklása szerint ifjúsági tagozatban:
- a gyermek- és ifjúságvédelem területén,
- az ifjúsági érdekképviselet ellátásban,
- illetve e tagozat fenti két kategóriájába nem sorolható ifjúsági csoportokban és egyéb szerveződésekben tevékenykedők kiváló munkája ismerhető el.

Miholics Lászlóné a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola és Diákotthon tanára, majd igazgatóhelyetteseként évtizedeket töltött az értelmileg sérült tanulók között. Nem csak tanára, sokkal inkább társa, segítője volt a diákoknak. A gyerekek mellett a szülőkkel is igyekezett szoros kapcsolatot kialakítani, mert hitt abban, hogy csak így lehet a leghatékonyabban tanítani, fejleszteni, segíteni. Az értelmileg sérülteket segítő megyei egyesület munkáját egy évtizede segíti, mint vezetőségi tag. Elkötelezett munkája nyomán a diákok számára kitágult a világ, táborozások, kirándulások élményei fűzik őket egymáshoz. Olyan közösséget kovácsolt össze, melyben mindenki megtanulta kicsit jobban elfogadni egymást.

Tóth István, a vitnyédi Általános Iskola tanára

TÓTH ISTVÁN vitnyédi születésű pedagógus, aki 1994. óta tanít a helyi általános iskolában. Pedagógusi munkája mellett mindig kiemelt figyelmet fordított a település ifjúságával való foglalkozásra, szabadidejük szervezésére. Tagja a Vitnyédi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, ahol folyamatosan készíti fel a közép- és általános iskoláskorú diákokat a versenyekre. 14 éve tagja a Vitnyédi Sportegyesületnek, ahol edzőként az utánpótlás nevelésével foglalkozik. Több alkalommal vezette az iskolai Diákönkormányzat munkáját is. Rendszeresen készíti fel tanítványait a májusonként megtartandó öt település sportküzdelmeire, a Tordosa-kupára. Irányítja a vitnyédi Puszta Létnél Többet Ifjúsági Klub életét, emellett számos ifjúsági, kulturális és környezetvédelmi program szervezője a településen.


A közgyűlési rendelet indoklása szerint szociális tagozatban: az egészségügyi intézményekben és a szociális területen kiváló munkát végző dolgozók díjazhatók.

Boda Imréné, a Csornai Kistérségi Társulás Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetője

Boda Imréné rajta kívül álló okok miatt a díjat nem vehette át személyesen. Távollétében az elismerést Tóth Jánosné, az Értelmileg Sérültek és Segítőik Megyei Szervezetének elnöke vette át.

Boda Imréné 26 éve áll a gyógypedagógia szolgálatában. Fáradhatatlanul, szívvel és lélekkel harcol az értelmileg sérült gyerekekért, felnőttekért. Már kezdő pedagógusként is felkarolta a hátrányos helyzetű gyerekeket, szakmailag és emberileg is támogatta a fogyatékosok ügyét. Fontos feladatának tekintette, hogy a csornaiak is bekapcsolódhassanak az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesülete által szervezett programokba. Felkarolta, támogatta a szülőket is. Kezdeményezésére jött létre a „Fogjunk Össze Alapítvány”, amely 14 éve szolgálja az Arany János Egységes Gyógypedagógiai Szolgálat és Nevelési Tanácsadó tanulóit. 2006-tól a Csornai Többcélú Kistérségi társulás által létrehozott Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetője. Töretlen lelkesedése példaként szolgálhat mindenki számára.

Farkas Erzsébet, a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon gazdasági vezetője

Farkas Erzsébet iskolái elvégzését követően 1985-ben kezdett el dolgozni a Tanácsi Építőipari Vállaltnál, később a Centrum Áruházban töltött be felelős vezetői pozíciót. 2003 májusától dolgozik a Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban, mint gazdasági vezető. Munkáját lelkiismeretesen, odaadással, becsületesen végzi, szem előtt tartva az intézmény pénzügyi helyzetét és zavartalan működésének biztosítását. Kollégáival készséges, segítőkész. Feletteseivel kiemelkedő kapcsolatot alakított ki. Iker gyermekei mellett, ha az intézmény munkája megköveteli, munkaidőn kívül is készségesen részt vállal a feladatokban.

van den Hövel Éva, a bakonyszentlászlói Idősek Otthonának vezetője
van den Hövel Éva 2004. óta dolgozik a bakonyszentlászlói Idősek Otthonában. Munkájára a folyamatos szakmai fejlődésre törekvés jellemző, így fontosnak tartja az egészségmegőrző programokban való részvételt, a pályázati lehetőségek kiaknázását. Tevékenysége is hozzájárult, hogy a település 2008-ban elnyerte a megyei önkormányzat által adományozott elismerést, az „Idősbarát Önkormányzat” címet. Kiváló kapcsolatteremtő képességének köszönhető, hogy határon túli szervezetekkel is eredményes együttműködés alapult ki. 2009-ben – eddigi munkájának elismeréseként újabb 5 évre megkapta a vezetői megbízást.

Horváthné Rozsnoki Zsuzsanna, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ösztöndíj Közalapítvány Kuratóriumának elnöke
Horváthné Rozsnoki Zsuzsanna, a Megyei Ösztöndíj Közalapítvány Kuratóriumának elnökeként 2002-től segíti a megyében élő, szociálisan hátrányos helyzetű, szomatikusan sérült középiskolás és felsőoktatási intézményekben tanuló diákok ösztöndíjjal való támogatását. A Pannonhalmi Őszikék Nyugdíjas Klub közel 100 fős tagságának vezetőjeként igyekszik minél színesebb, változatosabb programokat biztosítani a tagoknak. Fontosnak tartja, hogy e kis közösség jól érezze magát a rendezvényeken, a tagok új ismeretekkel, élményekkel gazdagodjanak. Munkájában a szeretet, a törődés a meghatározó. Képviselőként, klubvezetőként, egyesületi vezetőként, gyógypedagógusként is sokat tett a közösségért, a rászorulókért.

Tóth Zoltán, a Koroncó-zöldmajori Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye szakápolója

Tóth Zoltán 18 évesen, 1971-ben került a győri mentőszolgálathoz, mint képesítés nélküli mentőápoló. Később elvégezte a mentőápolói tanfolyamot, majd az általános ápoló és asszisztensi, illetve a mentőápolói szakosító tanfolyam elvégzésével bővítette szakmai ismereteit. Hosszú éveken keresztül teljesített szolgálatot az „eset” gépkocsin, ami nagy szakmai felkészültséget és felelősséget igényelt.
1986. óta dolgozik az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézményében.
Szakmai továbbfejlődése, az új feladatok maradéktalan ellátása érdekében pszichiátriai ápoló és szakgondozó képesítést szerzett.
Érdeklődési köre kiterjed a nem konvencionális gyógyító eljárásokra is, több természetgyógyászati tanfolyamot végzett. Empátiája, szakmai tudása biztosítja, hogy szerető gondoskodással tudja a rábízott intézményi lakókat ellátni. Szívesen, több alkalommal vállalt és töltött be társadalmi megbízatást különböző karitatív szervezetekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.

2024. Május 12. 08:12, vasárnap | Helyi

Itt az új évad: Klasszikusok könnyedén

Kihirdette új évadát a Győri Nemzeti Színház.

2024. Május 12. 07:09, vasárnap | Helyi

Sok helyen szükség volt már a JÉGER-re

Már az idei védekezési szezon első hetében bizonyított az Országos jégkármérséklő rendszer (JÉGER).

2024. Május 11. 09:16, szombat | Helyi

Öt év után nyerhet újra BL döntőt a Győri Audi ETO KC csapata

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában.