Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2020. Január 23. 08:52, csütörtök | Helyi

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Győrben dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Szeles Szabolccsal, a Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

A beszéddeket követően a Vaskakas Bábszínház a művészet hatalmáról szóló műsorát láthatta a közönség.

Győr Művészetéért Díjban részesült Ősz Gábor, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgató-helyettese, aki a zenekar szakmai fejlődésében meghatározó szerepet tölt be. Munkájának köszönhetően a zenekar mára az ország egyik vezető szimfonikus zenekara lett.

Zádorvölgyi László, a Győri Balett balettmestere. 1983-ban csatlakozott a Győri Baletthez táncművészként, lírai szerepek hiteles tolmácsolójaként. A Győri Balett produkcióiban meghatározó szólószerepeket táncolt. Néhány a kiemelkedő szerepei közül: Jön a cirkusz, Szarvassá változott fiak, Bulgakov és a többiek, Párizs gyermekei, Carmina Burana, Klezmer Táncszvit. A balett értékeinek jövő nemzedéke számára történő átörökítésében is részt vállalt, hiszen 1992 és 2015 között pedagógusként tevékenykedett a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolában. 2004-től a Győri Balett Örökös tagja, 2009-től pedig balettmestere is, amely a hosszú időn át végzett alázatos munkájának köszönhető.

Győr Közművelődéséért Díjat vehetett át Radicsné Csőre Andrea, az Újvárosi Művelődési Ház igazgatója, Ezüst Emlékérem díjban részesült Villányi László költő, magyar szakos tanár, népművelő, aki elfoglaltsága miatt a díjat egy későbbi időpontban veszi át.

Elismerést vehetett át Faludi Armilla, a Győri Balett igazgató-helyettese, Kiss Lászlóné Pellády Eszter, a Győri Filharmonikus Zenekar brácsaművésze, zenekari ügyelő, Máté Richárd, a Győri Nemzeti Színház művészeti titkára, Szúkenyik Tamás, a Vaskakas Bábszínház bábművésze, Jankó Lulity Barbara, a Generációk Művelődési Háza közönségszervezője, Szalay Ildikó, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont gazdasági főelőadója, Stoller Lászlóné, a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ üzemviteli alkalmazottja, Prédlné Németh Margit, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgatóhelyettese, Winkler Csabáné, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér gyűjteményszervezési osztályvezetője, Vaszary Bence, a Levéltár kutatószolgálati munkatársa, Szalai Zsolt, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum múzeumi adattárosa, fotótár kezelő, Banga-Potyondi Zsuzsanna, a KP-GSZK gazdasági főelőadója.

Forrás: gyorplusz, kisalfold.hu

Kép: kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 29. 06:40, szombat | Helyi

Elvitte a telefont, a győri nyomozók keresik

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

2020. Február 29. 06:34, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2020. Február 28. 15:42, péntek | Helyi

Nagy hiányban fog szenvedni a Jóban Rosszban

A sorozat rajongói péntek este láthatják utoljára a képernyőn Nagy Balázst.

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is