Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2020. Február 14. 17:28, péntek | Bulvár

Elítélte a bíróság Hien családját embercsempészés miatt

Elítélte a bíróság Hien családját embercsempészés miatt

A Megasztárban ismertté vált énekesnő, Hien apját, anyját és féltestvérét első fokon már elítélte a bíróság embercsempészés miatt.

A vád szerint éveken át több millió forintért, hamis papírokkal csempészték Magyarországra a vietnámi embereket. A vállalkozásuk nagyjából 1 milliárd forintot termelt. A férfi már az elsőfokú ítélet előtt elszökött a házi őrizetből, és valószínűleg Vietnámban bujkál. A bíróság ma a távollétében ítélte el.

Az énekesnő féltestvérének két évre kell rács mögé vonulnia, édesanyjának, Ahnak azonban nem kell börtönbe mennie, neki több mint kétmillió forint büntetést kell fizetnie. Amennyiben azt nem tudja kifizetni, 540 nappal leülheti a kiszabott ítéletet - írja a Blikk.

Hien apja azonban öt évet kapott.

Hien apja, Nguyen Tuan Anh 1983-ban Magyarországon folytatta a tanulmányait, ez óriási lehetőség volt neki, mivel erre csak a kiváló tanulóknak volt lehetőségük. Jóval később, 2010-ben őt és a társait letartóztatták embercsempészés gyanújával.

A családfő, a felesége és fia a gyanú szerint 3 millió forintért hamis papírokkal csempészett be vietnámi embereket Magyarországra. A csempészéssel nagyjából 1 milliárd forintot kerestek.

A Tonynak becézett férfi egy évet volt letartóztatásban, majd házi őrizetbe került, ezt később lakóhely-elhagyási tilalomra enyhítették. Az ügy első tárgyalásán, 2015. június 5-én már nem jelent meg, a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene. Mint kiderült, külföldre szökött, valószínűleg Vietnámban bújkál.

A férfi korábban azt mondta, ha enyhe ítéletet kap, hazajön. Kérdés, most mi fog történni.

Forrás: origo.hu

Fotó: blikk.hu - RAS-archív

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 16:04, csütörtök | Bulvár

Gáspár Kata: „Magamnak kellett kikaparni a gesztenyét”

A GLAMOUR Women of the Year Az év színésznő jelöltjei meséltek sikerről és sorsfordító pillanatokról.

2020. Február 20. 07:23, csütörtök | Bulvár

Kezdődik a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

A Sigourney Weaver és Margaret Qualley főszereplésével készült My Salinger Year világpremierjével ma este elkezdődik a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja.

2020. Február 20. 07:09, csütörtök | Bulvár

Megvonná a királynő a királyi szó használati jogát Harrytől és Meghantól

Egybehangzó szerdai londoni médiaértesülések szerint II. Erzsébet királynő meg akarja tiltani Harry hercegnek és feleségének, Meghan hercegnőnek, hogy a Royal, vagyis a királyi szót márkanévként használják.

2020. Február 20. 05:09, csütörtök | Bulvár

Dexter Fletcher újból megrendezi Az Angyalt

A Rocketman és a Bohém rapszódia rendezője, Dexter Fletcher újra filmet forgat a hatvanas évek népszerű tévésorozata, Az Angyal nyomán - osztotta meg értesülését kedden a Variety.com.