Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2020. Február 14. 17:28, péntek | Bulvár

Elítélte a bíróság Hien családját embercsempészés miatt

Elítélte a bíróság Hien családját embercsempészés miatt

A Megasztárban ismertté vált énekesnő, Hien apját, anyját és féltestvérét első fokon már elítélte a bíróság embercsempészés miatt.

A vád szerint éveken át több millió forintért, hamis papírokkal csempészték Magyarországra a vietnámi embereket. A vállalkozásuk nagyjából 1 milliárd forintot termelt. A férfi már az elsőfokú ítélet előtt elszökött a házi őrizetből, és valószínűleg Vietnámban bujkál. A bíróság ma a távollétében ítélte el.

Az énekesnő féltestvérének két évre kell rács mögé vonulnia, édesanyjának, Ahnak azonban nem kell börtönbe mennie, neki több mint kétmillió forint büntetést kell fizetnie. Amennyiben azt nem tudja kifizetni, 540 nappal leülheti a kiszabott ítéletet - írja a Blikk.

Hien apja azonban öt évet kapott.

Hien apja, Nguyen Tuan Anh 1983-ban Magyarországon folytatta a tanulmányait, ez óriási lehetőség volt neki, mivel erre csak a kiváló tanulóknak volt lehetőségük. Jóval később, 2010-ben őt és a társait letartóztatták embercsempészés gyanújával.

A családfő, a felesége és fia a gyanú szerint 3 millió forintért hamis papírokkal csempészett be vietnámi embereket Magyarországra. A csempészéssel nagyjából 1 milliárd forintot kerestek.

A Tonynak becézett férfi egy évet volt letartóztatásban, majd házi őrizetbe került, ezt később lakóhely-elhagyási tilalomra enyhítették. Az ügy első tárgyalásán, 2015. június 5-én már nem jelent meg, a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene. Mint kiderült, külföldre szökött, valószínűleg Vietnámban bújkál.

A férfi korábban azt mondta, ha enyhe ítéletet kap, hazajön. Kérdés, most mi fog történni.

Forrás: origo.hu

Fotó: blikk.hu - RAS-archív

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 07:27, szombat | Bulvár

Bob Dylan új dala a Kennedy-gyilkosságról szól - VIDEÓ

Új dalt tett közzé péntekre virradó éjjel Bob Dylan.

2020. Március 27. 18:12, péntek | Bulvár

Meghalt az Operettszínház művésznője

Életének 75. évében elhunyt Kovács Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő.

2020. Március 27. 17:40, péntek | Bulvár

Fitness cég élt vissza Ördög Nóra nevével

Csalásra figyelmezteti a rajongóit Ördög Nóra, ugyanis megint visszaéltek a nevével és az arcával.

2020. Március 27. 14:19, péntek | Bulvár

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

Levágták a haját, megetették Szilágyi Istvánt, és meleget csináltak az otthonában a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai.