Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 16. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a korábbi élettársa megölését tervező idős férfit

Elítélték a korábbi élettársa megölését tervező idős férfit

Jogerősen négy év három hónap fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a 77 éves kecskeméti férfit, aki egy vadászpuskával akarta lelőni korábbi élettárást 2019 nyarán

- tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t. A bíróság emberölés előkészülete és zaklatás bűntettében, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A vádlott és a sértett élettársak voltak, kapcsolatuk azonban megromlott, a sértett 2019 áprilisában külön költözött a vádlottól. A férfi nem vette ezt tudomásul, rendszeresen hívogatta telefonon a nőt, és munkahelyén - egy boltban - is naponta többször is felkereste, ezzel önkényesen beleavatkozva az életébe.

A férfi azzal fenyegette korábbi élettársát, hogy tönkreteszi, ha nem megy vissza hozzá, ezért a sértett június 24-én feljelentette őt zaklatás miatt. Ennek ellenére tovább fenyegette a nőt, közvetett módon utalt arra is, hogy meg fogja ölni; emiatt a sértett biztonsági őrt fogadott.

Július 24-én délután a férfi egy lefűrészelt csövű, csőre töltött sörétes vadászpuskával a boltba ment, hogy lelője a nőt. A fegyvert a sértettre irányította, és közölte vele, hogy megöli őt. A biztonsági őr azonban közbelépett, megragadta fegyver csövét úgy, hogy az ne emberre irányuljon, majd dulakodás közben a sértett segítségével sikerült a vádlottat lefegyvereznie. Eközben a fegyver elsült, de a lövés nem okozott sérülést.

Döntésével a táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottra kiszabott három és fél éves fogházbüntetést. Benedek Tibor tanácselnök kiemelte, hogy a büntetőeljárásban kiszabott büntetés nemcsak az elkövetőt kell, hogy visszatartsa a jövőbeli bűncselekmények elkövetésétől, hanem mindenki mást is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.