Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Július 01. 08:42, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy férfit hamis ajánlóívek átadása miatt

Elítéltek egy férfit hamis ajánlóívek átadása miatt

Jogerősen háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki hamis aláírásgyűjtő íveket adott át egy jelöltnek a 2018-as országgyűlési választáson - tájékoztatta a fővárosi főügyész szerdán az MTI-t.

Ibolya Tibor közleményében felidézte: az egyéni választókerületben a jelöléshez legalább ötszáz választópolgár ajánlása szükséges. Az ajánlóívre a választópolgár ráírja a nevét és egyéb személyi adatait, így a személyi azonosítóját, a magyarországi lakcímét, az anyja nevét, majd az ajánlást aláírja. Az ajánlóíven ezután az ajánlást gyűjtő személy is feltünteti nevét és aláírását.

A vádirat szerint a vádlott egy párt országgyűlési képviselőjelöltjeként indulni kívánó személynek olyan aláírásgyűjtő íveket adott át 2018-ban, amelyeken elhunytak adatai és hamis aláírások is szerepeltek. A vádlott ezeket az íveket aláírásával hitelesítette.

A jelölt az íveket leadta Budapest XIV. kerületében, az illetékes választási irodában.

A Pesti Központi Kerület Bíróság hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt ítélte - jogerősen - háromszázezer forint pénzbüntetésre a férfit.

A főügyész felhívta a figyelmet arra, hogy abban az esetben, ha - ettől az ügytől eltérően - a jelöltet a hamis aláírások alapján nyilvántartásba is veszik, súlyosabb bűncselekmény, a választás rendje elleni bűntett is megvalósulhat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 21. 16:06, kedd | Kék hírek

Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy férfi

Több ezer adag kábítószert rejtett el autójában egy pécsi férfi, akit még szombaton fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói Pécs belvárosában

2021. Szeptember 21. 11:06, kedd | Kék hírek

Lopott kulccsal törtek be, több milliós zsákmányt vittek

Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik lopott kulccsal törtek be egy optikába.

2021. Szeptember 21. 08:42, kedd | Kék hírek

Többszörös gyilkosággal vádolnak egy hajléktalan férfit

Többszörös gyilkosággal, életveszélyes bántalmazással és súlyos testi sértéssel vádolnak egy hajléktalan férfit - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

2021. Szeptember 20. 14:04, hétfő | Kék hírek

Pénztárcákra utazott

A lopással gyanúsítható férfi XIII. kerületi társasházak liftjeiben próbált meglopni idős nőket; egyszer járt sikerrel.