Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elítéltek egy szexuális kényszerítéssel vádolt iskolai igazgatóhelyettest

Elítéltek egy szexuális kényszerítéssel vádolt iskolai igazgatóhelyettest

Szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt 4 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt az első fokon eljáró bíróság egy férfit, aki egy budapesti iskola igazgatóhelyetteseként szexuálisan közeledett több diákja felé

- közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. Emellett a bíróság 5 évre eltiltotta a vádlottat a 18 év alattiak nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos minden foglalkozástól, tevékenységtől.

A közlemény szerint a vádlott az eljárás során végig tagadta a bűncselekmények elkövetését. A bíróság viszont - a tanúvallomások, a szakértői vélemények és okirati bizonyítékok alapján - megállapította, hogy a vádlott 2012 júniusa és 2017 januárja között a tanár-diák kapcsolaton túlmenő bizalmi viszonyt alakított ki felügyelete alatt álló, vele szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő diákokkal. Tekintélyét felhasználva törekedett arra, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen, ennek érdekében hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság négy sértett vonatkozásában a kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetését mondta ki, míg az egyik sértett esetében - mivel a cselekmény a diák 18. életévének betöltése után, fenyegetést is alkalmazva folytatódott - a folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettét is megállapította.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét és az eljárás - neki fel nem róható - elhúzódását. Súlyosbító körülményként vette azonban figyelembe azt, hogy a vádlott a cselekményét "hosszú időn át, kitartó szándékkal követte el".

Az ítélet nem jogerős - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség