Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2010. Április 03. 07:13, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Elítélték a színesfémtolvajokat

Elítélték a színesfémtolvajokat

Gyorsított eljárásban még pénteken elítélte a bíróság azokat a színesfémtolvajokat, akiket csütörtök éjjel fogtak el a rendőrök Szentesen. Az egyik férfi egy évet, a másik 10 hónap börtönt kapott, jogerősen.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a két 22 éves fiatalember elhatározta, úgy szereznek pénzt, hogy bemásznak egyik közös ismerősükhöz, és ellopják az ott lévő hegesztőtranszformátort. Csütörtökre virradó éjszaka kerékpárral mentek a helyszínre, átmásztak a kerítésen, majd a 60 kilogrammos tárgyat elvonszolták egyik ismerősükhöz, aki ekkor nem volt otthon.A tervük az volt, hogy szétszerelik a transzformátort, réztekercseit pedig eladják. Lopás közben azonban megzavarták őket a rendőrök, mire elbújtak a padláson. A rendőrök eredetileg más céllal - házkutatást tartani - mentek ki a házhoz, de végül a tolvajokat találták meg.


A két elfogott fiatalembert pénteken gyorsított eljárásban jogerős börtönre ítélte a Szentesi Városi Bíróság. Egyikük egy év börtönt, a másik 10 hónap börtönt kapott. Az ítélet azért vált jogerőssé, mert a két fiatalember tudomásul vette a bíróság döntését.A gyorsított eljárásra és a szigorú ítéletre azért volt lehetőség, mert a büntető törvénykönyv január 1-étől hatályba lépett módosítása szerint minősített esetnek számít, és szigorúbban büntetendő, ha nemesfémet, nemesfém ötvözetet vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot lopnak a tolvajok. A lopott transzformátor értéke egyébként 25 ezer forint volt.

 

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 16:00, hétfő | Kék hírek

Közel 23 millió forintnyi csempészcigivel fogták el őket

A kölcsei rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közösen fogták el a csempészettel összefüggésbe hozható két férfit.

2021. Szeptember 27. 11:01, hétfő | Kék hírek

Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1314 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Szeptember 27. 07:00, hétfő | Kék hírek

Kötözködött, majd orrtörésig fajult a vita

A garázdaság Kaposmérőben egy nyilvános rendezvényen történt a hétvégén.

2021. Szeptember 26. 17:09, vasárnap | Kék hírek

Nem jutott messzire a lopott autóval

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a fiatalnak az ügyében, aki egy autót lopott el Mohácson.