Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2018. Október 29. 06:15, hétfő | Külföld

Elképzelhetetlen dologra bukkant a NASA az Antarktiszon

Elképzelhetetlen dologra bukkant a NASA az Antarktiszon

Az Antarktisz keleti partjainál fedezték fel a gigantikus csodát, ami első látásra megmagyarázhatatlan. A jégrengeteg azonban sok különlegességet rejt.

A NASA maga tette közé Twitterén a különleges látványt, ami a monolitikus, tökéletes tábla-formájú jéghegy jelent. Olyan mintha valaki vagy valami kifargata volna, de a tudósok szerint a Larsen-C jégtömegnek nevezett nagy egészből tört le, és a törés okozza az ép széleket.


Kelly Brunt kutatónő azt mondta, hogy bármennyire is különös, ez egyáltalán nem egy egyedi eset. Nem kell ufókra sem gondolni, a jégtörés okozott már hasonló eredményeket. Illetve azt is elmesélte, hogy a klasszikus jéghegyeket ismerik az emberek, amik csúcsosak, prizma-szerűek, "amilyennek a Titanic is nekiment". De a valóságban vannak ilyen táblásak, és, ha ennek a lapnak a mélyére néznénk, alul feltehetőleg szintén csúcsos részt vagy csipkézetet találnánk, tehát csak felülnézetből ennyire tökéletes "lap".

A fotókat Jeremy Harbeck, az IceBridge vezető tudósa készítette.

Forrás: NASA- noizz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 08:00, szerda | Külföld

Továbbterjedt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus Kínában

Négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte – közölte a Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedd este.

2020. Január 22. 07:14, szerda | Külföld

Módosításokkal hagyta jóvá a londoni parlament felsőháza a Brexit- törvénytervezetet

Módosításokkal hagyta jóvá kedd éjjel a londoni parlament felső kamarája, a Lordok Háza a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénytervezetét.

2020. Január 22. 07:09, szerda | Külföld

Új brit-amerikai szerződés garantálja a Titanic roncsainak biztonságát

Az amerikai és a brit kormány által aláírt nemzetközi szerződés garantálja ezentúl az atlanti-óceáni hullámsírjában pihenő Titanic roncsainak megőrzését és biztonságát.

2020. Január 22. 05:00, szerda | Külföld

Szlovénia ismét bevezetheti a sorkatonai szolgálatot

Szlovénia ismét bevezetheti a sorkatonai szolgálatot, amennyiben nem tudja megnövelni a fegyveres erők hivatásos katonáinak létszámát