Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2018. Október 29. 06:15, hétfő | Külföld

Elképzelhetetlen dologra bukkant a NASA az Antarktiszon

Elképzelhetetlen dologra bukkant a NASA az Antarktiszon

Az Antarktisz keleti partjainál fedezték fel a gigantikus csodát, ami első látásra megmagyarázhatatlan. A jégrengeteg azonban sok különlegességet rejt.

A NASA maga tette közé Twitterén a különleges látványt, ami a monolitikus, tökéletes tábla-formájú jéghegy jelent. Olyan mintha valaki vagy valami kifargata volna, de a tudósok szerint a Larsen-C jégtömegnek nevezett nagy egészből tört le, és a törés okozza az ép széleket.


Kelly Brunt kutatónő azt mondta, hogy bármennyire is különös, ez egyáltalán nem egy egyedi eset. Nem kell ufókra sem gondolni, a jégtörés okozott már hasonló eredményeket. Illetve azt is elmesélte, hogy a klasszikus jéghegyeket ismerik az emberek, amik csúcsosak, prizma-szerűek, "amilyennek a Titanic is nekiment". De a valóságban vannak ilyen táblásak, és, ha ennek a lapnak a mélyére néznénk, alul feltehetőleg szintén csúcsos részt vagy csipkézetet találnánk, tehát csak felülnézetből ennyire tökéletes "lap".

A fotókat Jeremy Harbeck, az IceBridge vezető tudósa készítette.

Forrás: NASA- noizz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 13:07, kedd | Külföld

Negatív teszttel rövidíthető lesz az angliai karantén

A jövő hónap közepétől lényegesen rövidebb időt kell karanténban tölteniük azoknak a külföldről Angliába érkező utasoknak, akik koronavírus-szűrésnek vetik alá magukat, és negatív leletet kapnak.

2020. November 24. 12:06, kedd | Külföld

Hivatalosan is elkezdődhet a hatalomátadás folyamata Washingtonban

Washingtonban hivatalosan is megkezdődhet a hatalomátadás folyamata - erről az illetékes amerikai szövetségi hatóság vezetője levélben értesítette Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet hétfőn este.

2020. November 24. 11:04, kedd | Külföld

Már több mint 59 millió a fertőzöttek száma

A világszerte nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 131 816-ra emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 395 865-re, a gyógyultaké pedig 37 853 018-ra nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerint.

2020. November 24. 05:00, kedd | Külföld

Újabb vadpartikat leplezett le a rendőrség Párizsban

Tizenhat embert megbüntetett a francia rendőrség a Párizshoz közeli Joinville-le-Pont-ban egy illegális partin, amelyet ugyanabban a házban rendeztek,