Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2018. Október 29. 06:15, hétfő | Külföld

Elképzelhetetlen dologra bukkant a NASA az Antarktiszon

Elképzelhetetlen dologra bukkant a NASA az Antarktiszon

Az Antarktisz keleti partjainál fedezték fel a gigantikus csodát, ami első látásra megmagyarázhatatlan. A jégrengeteg azonban sok különlegességet rejt.

A NASA maga tette közé Twitterén a különleges látványt, ami a monolitikus, tökéletes tábla-formájú jéghegy jelent. Olyan mintha valaki vagy valami kifargata volna, de a tudósok szerint a Larsen-C jégtömegnek nevezett nagy egészből tört le, és a törés okozza az ép széleket.


Kelly Brunt kutatónő azt mondta, hogy bármennyire is különös, ez egyáltalán nem egy egyedi eset. Nem kell ufókra sem gondolni, a jégtörés okozott már hasonló eredményeket. Illetve azt is elmesélte, hogy a klasszikus jéghegyeket ismerik az emberek, amik csúcsosak, prizma-szerűek, "amilyennek a Titanic is nekiment". De a valóságban vannak ilyen táblásak, és, ha ennek a lapnak a mélyére néznénk, alul feltehetőleg szintén csúcsos részt vagy csipkézetet találnánk, tehát csak felülnézetből ennyire tökéletes "lap".

A fotókat Jeremy Harbeck, az IceBridge vezető tudósa készítette.

Forrás: NASA- noizz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 15:16, péntek | Külföld

Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza

Franciaország az Európán belüli határok június 15-i újranyitását szorgalmazza karantén előírások nélkül

2020. Május 29. 14:22, péntek | Külföld

Teljesültek a korlátozások fokozatos enyhítésének feltételei Nagy-Britanniában

Teljesültek a nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítésének feltételei, és hétfőtől az eddigieknél szabadabban lehet találkozni családtagokkal és ismerősökkel

2020. Május 29. 13:04, péntek | Külföld

Kína békés úton kíván újraegyesülni Tajvannal, de a katonai megoldás lehetőségét sem veti el

Kína békés úton kíván újraegyesülni Tajvannal, de a katonai megoldás lehetőségét sem veti el - jelentették ki pénteken a kínai központi vezetés tagjai egy Pekingben tartott eseményen.

2020. Május 29. 11:10, péntek | Külföld

Moszkvában a vakcina kifejlesztéséig maradhatnak érvényben a korlátozások

Moszkvában a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséig maradhatnak érvényben a járványellenes korlátozások - közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere csütörtökön a Rosszija 24 televíziónak nyilatkozva.