Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Március 01. 12:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Elkeserítő állapotban van a győri Baross híd

Elkeserítő állapotban van a győri Baross híd

Az útburkolat összetöredezett, sok a kátyú, az aljazat omlik, a lépcsők pedig egyszerűen életveszélyesek. A több mint 110 éves építmény felújítása régóta napirenden van, ám eddig nem volt rá pénz.

Most legalább tervek készülnek arra, hogyan és milyen formában kellene hozzányúlni a hídhoz, amelynek felújítása 2009 - es árakon számolva is legalább 1, milliárd forint. Szörnyű a helyzet a győri vasútállomáson is, az épület katasztrofális állapotban van, az egyes peronon például a napokban a vakolat zuhant le, mert annyira átázott a fal. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki sem sérült meg az utasok közül.

Szokásos hétköznapi forgalom a Baross hídon. Közlekedni még lehet a hídon, bár ki tudja meddig. A burkolat sok helyen töredezett, sok a kátyú és nem csak az autósoknak kell megbirkózniuk az áldatlan állapotokkal. Gyalog például egyenesen életveszélyes felmenni a hídra, vagy lejönni onnan. Legalább tábla van ami figyelmeztet, hogy mozognak a kőlapok. A forgalmas műtárgy felújítása évek óta téma, csak eddig soha nem volt pénz a rekonstrukcióra. Ami 2009 - es árakon számolva is legalább 1, 5 milliárd forintba kerülne. De most legalább tervek készülnek a felújításra, azok is súlyos milliókba kerülnek. A tervet azonban szinte biztosan nem követi azonnali felújítás, forrás ugyanis továbbra sincs a hídra, amelyen naponta 20 ezer gépjármű közlekedik.

Ezt már a vasútállomásról mondják az emberek. Az is siralmas állapotban van. Azonnal fel kellene újítani, de a MÁV tulajdona, a vasúttársaságnak pedig nincs rá pénze. A helyzet pedig egyre rosszabb, néhány napja már a vakolat is leomlott itt az egyes peronon. Jól látszik, hogy a mennyezet teljesen átázott, ezért zuhant ide ahol egyébként utasok szoktak várakozni. Még az a szerencse, hogy senki sem sérült meg. A veszélyes helyet pedig jó gazda módjára, nemes egyszerűséggel körbekerítette a tulajdonos MÁV.

Címkék: Baross híd, Győrben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.