Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 03. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: www.o2gyor.hu

Elkészült a Jedlik-hídhoz kapcsolódó úthálózat

Elkészült a Jedlik-hídhoz kapcsolódó úthálózat

Elkészült a Jedlik-hídhoz kapcsolódó úthálózat Győrben. Az önkormányzat saját beruházásaként megvalósult, két városrészt érintő fejlesztést Borkai Zsolt polgármester április 3-án adta át.

- A Szigetet Révfaluval összekötő Jedlik Ányos hidat már 2010 őszén felavatták és megindult a közvetlen forgalom a két városrész között. A fejlesztés azonban jóval több, mint az önállóan is jelentősnek számító 140 méter hosszú új híd építése, hiszen a kapcsolódó úthálózat is megújult, megváltozott a forgalmi rend a területen. Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb szabású vállalkozása volt ez a beruházás az önkormányzat részéről, hiszen az 5,6 milliárd forintos projekt teljes egészében önerőből valósult meg. A közel 5 km hosszan érintett úthálózaton végig kerékpárutak is épültek, megújultak a járdák burkolatai és a környező zöldterületek is. Teljes mértékben átépítették a közvilágítási hálózatot, az energiaellátási rendszereket és a távközlési hálózatokat.

Sziget városrészben és Újvárosban 4 új körforgalmú csomópont és egy jelzőlámpás csomópont készült el. Komplett utak, útszakaszok újultak meg a kapcsolódó gyalogos, kerékpáros és forgalomtechnikai fejlesztésekkel.

Révfalu városrészben a Hédervári út egy jelentős szakasza épült át a Széchenyi István Egyetem mentén. A Kálóczy téren egy kisebb, valamint a Rónay Jácint és Szövetség utcai kereszteződésben egy nagyobb méretű körforgalmú csomópont létesült a csatlakozó útszakaszok átépítésével, a kapcsolódó gyalogos, kerékpáros és forgalomtechnikai fejlesztésekkel.

A kivitelező KSM 2008 Konzorcium (tagjai: Közgép Zrt., Strabag-MML Kft. és Mahíd 2000 Zrt.) képviseletében Szigeti Ferenc jelentette készre a beruházást, amellyel egy 2008-ban kezdődött nagyprojekt zárult le, és amely az új híddal és az útépítésekkel jelentősen megkönnyíti a közlekedést a két városrész között, illetve infrastrukturális szempontból még inkább bekapcsolja az egyetemet a város vérkeringésébe

Címkék: győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.