Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 23. 09:16, vasárnap | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik győri Audi

Elkészült a kétmilliomodik győri Audi

A 30 éves Audi Hungaria újabb jelentős mérföldkövet ért el: a mai napon legördült a kétmilliomodik autó a vállalat gyártósoráról.

A jubileumi autó egy Karat bézs színű Audi RS Q3 Sportback, amely hamarosan útnak indul Németországba első tulajdonosához. A 400 lóerős autó 2,5-literes TFSI motorja, mely sorozatban kilencszer nyerte el a neves „Év Nemzetközi Motorja” díjat, szintén az Audi Hungariánál készült.

„VÁLLALATUNK IDÉN 30 ÉVES JUBILEUMA MELLETT A JÁRMŰGYÁRTÁS 25 ÉVES ÉVFORDULÓJÁT IS ÜNNEPLI, ÍGY KÜLÖN ÖRÖM SZÁMUNKRA, HOGY EBBEN AZ ÉVBEN SIKERÜLT ELÉRNÜNK EZT A FONTOS MÉRFÖLDKÖVET. AZ ELMÚLT ÉVTIZEDEKBEN SZERZETT TAPASZTALATUNKRA ÉPÍTVE KÉSZÜLÜNK A JÁRMŰGYÁRTÁSUNK ÚJ FEJEZETÉRE, AMELYBEN AZ AUDI MELLETT ÚJ MÁRKÁNK, A CUPRA, VALAMINT AZ ELEKTROMOBILITÁS JÁTSSZA A FŐSZEREPET”, MONDTA ALFONS DINTNER, AZ AUDI HUNGARIA IGAZGATÓSÁGÁNAK ELNÖKE.

Az Audi Hungariánál 1998-ban indult a járműgyártás, az Audi TT Coupé modellek sorozatgyártásával, majd egy évvel később megkezdődött az Audi TT Roadster modellek gyártása is. Kezdetben a lakkozott karosszériák Ingolstadtból érkeztek Győrbe, majd a győri munkatársak szerelték össze a kész autókat. 2013-ban az új járműgyár megnyitásával egy új korszak kezdődött a járműgyártásban, hiszen az Audi Hungaria ekkor a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá vált – présüzemmel, karosszériagyárral, lakkozóval és szereldével, valamint a hozzá kapcsolódó minőségbiztosítási tevékenységekkel.

„AZ AUDI Q3 MODELLEK SOROZATGYÁRTÁSA 2018-BAN INDULT VÁLLALATUNKNÁL, AMELY NAGY UGRÁST JELENTETT SZÁMUNKRA, HISZEN EZ VOLT AZ ELSŐ GYŐRI SUV MODELL, AMELY DARABSZÁMBAN IS JÓVAL FELÜLMÚLTA AZ ADDIGI TT-GYÁRTÁST. AZ ELMÚLT ÉVBEN TÖBB MINT 171 EZER AUTÓT GYÁRTOTTUNK, SOHA ENNYI AUTÓ NEM KÉSZÜLT KORÁBBAN VÁLLALATUNKNÁL EGY ÉV ALATT. RUGALMASSÁGUNK ÉS FELKÉSZÜLTSÉGÜNK ÚJABB BIZONYÍTÉKA, HOGY ÚJ MODELLÜNK, A CUPRA TERRAMAR GYÁRTÁSÁRA MÁR BEFEJEZŐDTEK AZ ELŐKÉSZÜLETEK. A JÖVŐBEN EZ A MODELL BIZTOSÍTJA SZÁMUNKRA A MAGAS TERMELÉSI SZÍNVONALAT ÉS ÚJ SZINTRE EMELI JÁRMŰGYÁRTÁSUNKAT”, MONDTA LES ZOLTÁN, AZ AUDI HUNGARIA JÁRMŰGYÁRTÁSÉRT FELELŐS IGAZGATÓSÁGI TAGJA.

Az Audi Q3 modellsorozat 2019-ben egészült ki az Audi Q3 Sportback, később az Audi RS Q3 és az Audi RS Q3 Sportback modellekkel. Az e-transzformáció fontos mérföldköveként 2019-ben Magyországon elsőként készült elektromos hajtásláncú autó, az MHEV-technológiájú Q3 és Q3 Sportback az Audi Hungariánál, amelyet 2020-ban a Q3 és Q3 Sportback plug-in hibrid hajtásláncú változatának sorozatgyártása követett. A vállalatnál 2024-ben indul a CUPRA Terramar sorozatgyártása, amellyel az Audi Hungaria lesz az Audi Konszern első gyártótelephelye, ahol az Audi mellett más márka modellje is készül.

Címkék: audi, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.