Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 18. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött a kislányát kis híján halálra forrázó kiskunmajsai férfi tárgyalása

Elkezdődött a kislányát kis híján halálra forrázó kiskunmajsai férfi tárgyalása

Megkezdődött Kecskeméten annak a kiskunmajsai férfinak a tárgyalása, aki kis híján halálra forrázta kislányát – tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a 39 éves férfi és élettársa között egy 2017. január végi éjszakán – a vádlott féltékenysége miatt – vita alakult ki. A férfi tenyérrel és ököllel többször megütötte élettársa fejét, a mellkasát és a vállát, ezért a nő hajnali kettőkor átmenekült a szomszédban lakó unokatestvéréhez. A házban maradt a nő korábbi kapcsolatából származó négy kiskorú gyermeke, és közös, akkor két és fél éves kislányuk.

A veszekedés miatt a kislány felébredt, a férfi pedig – hogy tisztába tegye – a tusolóba vitte és a zuhanytálcára állította. Erővel tartotta a legalább 50-60 fokos víz alatt, annak ellenére, hogy a kislány kiabálva jelezte fájdalmait.

A gyermek a fején és testének mintegy felén másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A férfi később kenőccsel bekente a kislány testét, majd reggel hat óra körül szólt élettársának. A mentőket a vádlott testvére értesítette.

A kislány olyan súlyos, sokkos állapotba került, hogy a kórházban leállt a keringése, újra kellett éleszteni, sérülései maradandó fogyatékosságot okoztak.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását, valamint szülői felügyeleti jogának megszűntetését indítványozta.

A vádlott élettársa az őt ért bántalmazás miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.
Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a vádlott a tárgyaláson nem tett vallomást. A bíró így a férfi nyomozati vallomását és tanúvallomásokat olvasott fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.