Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 03. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Elkezdődött a győri Széchenyi tér és környezete fejlesztésének második üteme

Elkezdődött a győri Széchenyi tér és környezete fejlesztésének második üteme

tadták a munkaterületet a győri Széchenyi tér és környezete funkcióbővítő fejlesztés II/A II/B ütemének megkezdéséhez. Az európai uniós támogatással meg

A Széchenyi tér és környezete fejlesztésének első üteme a nyáron zárult le, ennek során lecserélték a térburkolatot, megoldották a díszkivilágítást, szökőkutat építettek, valamint utcabútorok, ivókút, térfigyelő kamerák, kerékpártartó oszlop kerültek kihelyezésre. Emellett új gravitációs csapadékcsatornát alakítottak ki, elektromos közvilágítási, díszvilágítási vezetéket és elektromos hálózati vezetéket fektettek le, valamint fákat telepítettek.

A február elsején a második ütem A" és B" részének megkezdéséhez átadott munkaterületen a konkrét munkák az időjárástól függően haladnak. A kivitelezés első felében, várhatóan március végéig a Lloyd épület előtti és a Rómer Flóris-szobor körüli terület kap új burkolatot és fateraszokat alakítanak ki az épület mellé. Az ütem második felében a Rákóczi utca Teleki utcáig tartó rövid szakasza és a Gyógyszertár köz burkolata újul meg május 31-ig.

Németh Zoltán győri alpolgármester elmondta, a Széchenyi tér elmaradt része Casmir White kőlapot kap, míg a többi útszakaszra fűrészelt bazalt nagy kockakő kerül. Ezek mellett átépül a közvilágítás is, új kandelábereket helyeznek ki. Hozzátette, az első ütemben a köztes állapot - szálló por, Lloyd-építkezés - miatt elmaradt támlás padok, utcabútorok is kikerülnek a térre és újabb fákat is ültetnek.

A tér kivitelezése az els és a második ütemmel együtt mintegy 966 millió forintba kerül, a kivitelezés költségének egy részét európai uniós forrás biztosítja, amelyet a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán nyert el a város.

Németh Zoltán elmondta azt is, hogy a Széchenyi tér fejlesztéséhez önkormányzati forrásból megvalósuló beruházások is kapcsolódnak, így restaurálásra kerül a Mária-oszlop, ahol szükséges kicserélték, illetve kicserélik a közműveket és az INSZOL Zrt. jóvoltából megújul a barokk tér épületeinek homlokzata is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense