Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 08. 06:05, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ellehetetleníthetik a hazai lovardákat

Ellehetetleníthetik a hazai lovardákat

A magyarországi lovardák nagy része bezárhat, ha nem teljesítik azokat, az érintettek szerint felesleges előírásokat, melyeket az Önkormányzati Minisztérium rendelete előír. Január 20-ig kellett benyújtaniuk a Magyar Kereskedelmi és Enged

A Kaposvári Korona Lovas Klub 18 éve működik. Oktatással, versenyeztetéssel és terápiával foglalkozik, túrákat nem szervez. Az új rendelet szerint 2012-től csak azok a lovardák kaphatnak működési engedélyt, ahol lovastúra-vezetői tanfolyamot végzett oktató is dolgozik. A tanfolyam két éves, és 250 ezer forintba kerül. További előírás, hogy a sérült gyermekeket a szakképzett terápiás edzőn kívül gyógypedagógusnak is felügyelnie kell. Az ő foglalkoztatásának költségét a klubok várhatóan a szülőkre hárítják.

Wágner Kinga lovasedző a hírTV-nek azt mondta: a rendelet teljesen átgondolatlanul született meg, a Magyar Lovas Szövetséggel a Magyar Lovas Terápiás Szövetséggel egyáltalán nem történt egyeztetés. Hozzátette: „olyan tevékenységeket is próbálnak szabályozni, amelyeknek a feltételei tulajdonképpen adottak azokban a lovardákban, amelyeket esetleg be kellene zárni a lovastúra-vezetői végzettség hiánya miatt."

A lovasok a képesítés nélküli oktatók kiszűrésével egyetértenek, de szerintük a jogszabály nem alkalmas a cél elérésére.

A rendeletet megalkotó Önkormányzati Minisztérium illetékese a Lovasok.hu internetes portálnak azt nyilatkozta, a tárca a jogszabályt nem függesztette fel, nem helyezte hatályon kívül és módosítását sem tervezi.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő