Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Április 07. 09:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Képek: Báner Attila t

Ellenőrző gyakorlat Mosonszolnokon

Ellenőrző gyakorlat Mosonszolnokon

Április 6-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrző gyakorlatot tartott.

A gyakorlaton a mosonmagyaróvári, a lébényi, a csornai, a kapuvári hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt. A gyakorlat helyszíne egy műanyag autóalkatrészeket gyártó Bt. volt Mosonszolnokon.

A gyakorlat feltételezése szerint a Bt. egyik csarnokában, ahol raktározás és összeszerelés is folyik, tűz keletkezett. A tűz átterjed a tárolt alkatrészekre, s a polcok között szabadon terjedt. A füstöt egy dolgozó észlelte, aki megpróbálta a tüzet eloltani, de nem sikerült, oltás közben a füst miatt rosszul lett. Egy másik dolgozó működésbe hozta egy kézi jelzésadóval a tűzjelző rendszert. A raktárcsarnok melletti szereldében 3 méter magasan egy galérián dolgozó a füstben menekülve megbotlott és megsérült. A szereldében a gyors menekülés miatt hátrahagyott szerelendő anyagok is meggyulladtak, így egy másik tűzgóc is kialakult.

Az egységek a kiérkezést követően megtették a szükséges intézkedéseket. A tűzoltás vezetője mentési csoportot alakított, felkutatták az eltűnt személyeket. A kimenekítéssel egy időben a vezető intézkedett a tűz oltására, továbbterjedésének megakadályozására. A csarnok teljes átvizsgálása mellett a közeli lakkozó üzem védelmére két sugarat is szereltek.

A gyakorlat célja a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlása, az ezzel kapcsolatos ismeretek ellenőrzése. A tűzoltók elméleti, gyakorlati ismereteinek, a szabályzatokban meghatározott feladatok ismeretének felmérése, a felszerelések üzembiztonságának megítélése.

A gyakorlatot Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes megfeleltre értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.