Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2010. Január 21. 13:44, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Ellepi az országot a hó

Ellepi az országot a hó

Havasak, latyakosak, illetve sónedvesek az ország közútjai. Az Útinform tájékoztatása szerint három kisebb balesetről érkezett jelentés a kora reggeli órákban. Az országban majdnem mindenhol havazik.

Az Útinform tájékoztatása szerint a 81-es főút 12-es kilométerénél, Magyaralmásnál két autó karambolozott. Szintén két autó ütközött a 3-as főút 31-es kilométerénél, Máriabesnyőnél. Az M0-s autóúton a 21-es kilométernél, az M5-ös irányában lezárták a külső forgalmi sávot, 1 kilométeres torlódást okozott egy műszaki hibás kamion.

Megcsúszott hókotrót mentenek

Árokba csúszott egy 13 tonnás hókotró Budán, a XII. kerületben csütörtök reggel. Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szerda esti ónos eső miatt lefagyott úton - a Költő utca közelében - a munkagép megcsúszott, nem tud magától visszamenni az útra. Senki nem sérült meg, a mentését 9.30 körül kezdték el.

Három baleset Zalában

Csütörtök hajnal óta változó intenzitással havazik Zala megyében, helyenként már 2-3 centiméter friss hó esett. Ez egyelőre nem okoz komolyabb fennakadást a közlekedésben, bár már három baleset is történt a síkos utakon - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Mindhárom baleset Zalaszentgrót környékén történt. A Zalabér felé vezető alsóbbrendű úton egy autóbusz és három személygépkocsi ütközött. Később két személyautó ütközött ugyanezen a környéken, illetve a harmadik balesetben egy autó csúszott az árokba. A baleseteknek egy súlyos sérültje van - mondta a katasztrófavédelem ügyeletese. Hozzátette: a forgalom mindenhol lelassult Zalában, de komolyabb fennakadások egyelőre nincsenek.

Folyamatosan havazik Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében

Éjjel óta havazik Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében, eddig 3-6 centiméteres hó esett. A főutak hókásásak, latyakosak, a mellékutak letaposott havasak. Balesetről egyelőre nem érkezett bejelentés. Járhatatlan út egyelőre nincs, az utakat folyamatosan takarítják és sózzák - tájékoztatott a közútkezelő.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 05:00, vasárnap | Belföld

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható

2020. Május 31. 05:00, vasárnap | Belföld

A koronavírus-betegség gyógyításában folyamatosan követik a nemzetközi protokollt

A koronavírus-betegek kezelésénél folyamatosan követik a nemzetközi protokollt

2020. Május 30. 18:08, szombat | Belföld

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

Idén is meghirdetik a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely pályázatokat

2020. Május 30. 17:07, szombat | Belföld

Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei

Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányrendelet szerint