Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Május 03. 17:37, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Ellopták Bajnai Gordonék autóját Pozsonyban

Ellopták Bajnai Gordonék autóját Pozsonyban

Ellopták Bajnai Gordon és az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Szövetség Szlovákiában tartózkodó küldöttségének személygépkocsiját a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt székháza elől péntek délután.

A magyar rendszámú Skoda Superb típusú fekete kombit dél és délután két óra között vitték el a Most-Híd székháza előtt lévő őrizetlen parkolóból, amikor Bajnai Gordon vendéglátóival tárgyalt, és küldöttségének többi tagja is az épületben volt.

Azt, hogy az autó már nincs a parkolóban, a küldöttség sofőrje fedezte fel."Azonnal felhívtuk az illetékes szolgálatot, hogy nem ők vitték-e el az autót, de a válaszuk negatív volt. Ezek után kihívtuk a rendőrséget, amely felvette a jegyzőkönyvet, és elrendelte a gépkocsi körözését" - mondta el az MTI-nek Kovács Nikolett, a Most-Híd sajtószóvivője.

"Az eltulajdonított személygépkocsi és a benne lévő tárgyak után a rendőrség intenzíven nyomoz. Az ügy kapcsán további információkat csak a későbbiekben tudunk közölni" - tájékoztatta az MTI-t Petra Hrásková, a pozsonyi megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eltulajdonított autóban néhány személyes tárgy és laptop is volt, ám az őket ért kellemetlenségen kívül az eset nem befolyásolta Bajnai Gordon és a küldöttség további programját - tájékoztatta az MTI-t Solymos László, a Most-Híd parlamenti frakciójának elnöke, akivel a bűncselekmény elkövetésének idején Bajnai Gordon a párt székházában tárgyalt.

Hozzátette: a magyar politikust és társait sikerült eljuttatniuk látogatásuk következő helyszínére, Dunaszerdahelyre, ahol Bajnai Gordon egy helyi fórumon tart előadást.

Bajnai Gordon pénteki szlovákiai látogatása során a határ menti területeken megvalósítható gazdasági együttműködés lehetőségeiről és a nemzetpolitika jelenlegi, illetve jövőbeli alapelveiről egyeztetett a Most-Híd képviselőivel Pozsonyban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.