Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 28. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Elmaradhat a családi pótlék emelése az élettársi kapcsolatban élőknél

Elmaradhat a családi pótlék emelése az élettársi kapcsolatban élőknél

Nem tesznek eleget az ombudsman kérésének, és hátrányosan megkülönböztetik az élettársi kapcsolatban élő gyerekeseket - ez a lényege annak a válasznak, amit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium küldött a Népszava kérdésére.

Szabó Máté ombudsman korábban azt kérte a minisztertől, kezdeményezze a családi pótlékról szóló törvény módosítását a nem házasságban élők gyerekeinek érdekében. A lap szerette volna megtudni, hogy jövőre emelik-e 2009-es szinten befagyasztott családi pótlékot és azt, hogy a korábbi terveknek megfelelőn életkor alapján valóban differenciálnák-e az összeget.

A törvényi szabályozás 'alkotmányossági szempontból nem kifogásolható, az éppen a házasság intézményének védelmét érvényre juttató, tudatos állami értékválasztást tükrözi' - ezt a választ küldte a lapnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Az ombudsman ugyanis megállapította: sérti a gyermekek jogait és az egyenlő bánásmód követelményét, hogy az élettársi kapcsolatban élő szülők kevesebb családi pótlékot kaphatnak, mint azok, akik összeházasodtak. Más állami támogatásoktól is elesnek azok a nagycsaládok, amelyekben a szülők nem kötöttek házasságot. A tárca válaszából kiderült, nem tesznek eleget az ombudsman kérésének.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni