Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Február 10. 07:54, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Élő csótányt találtak egy beteg fejében

Élő csótányt találtak egy beteg fejében

Élő csótányt talált páciense fejében, a szeme mögött befúródva egy indiai orvos.

A mit sem sejtő nő a szeme mögött érzett állandó viszketés miatt kereste fel orvosát. A 42 éves nőnek valószínűleg álmában mászott az orrába a rovar, felébredéskor kellemetlen fájdalmat és viszketést érzett, ezért ment el a Csennaiban lévő Stanley Egyetemi Klinikára. Egy orrzuhany után a nőt hazaküldték, panaszai azonban nem múltak.

Ezután M. N. Shankar fül-orr-gégész endoszkóppal vizsgálta meg a páciens orrát és ekkor fedezte fel a probléma okát: "Egy pár izgő-mozgó lábat láttam".

A csótány csaknem a koponyaalapig fúrta magát, az agyhoz közel, a két szem közötti területre fészkelte be magát. Ilyet 30 éves praxisában még sohasem látott az orvos, aki végül egy porszívóhoz hasonló műszerrel távolította el a még mindig élő és mozgolódó csótányt páciense fejéből.

A 45 perces beavatkozás után a nő jól van.

Shankar szerint a nő életveszélyes állapotba kerülhetett volna, ha az állatot nem távolítják el.

"Ha bent maradt volna, hamarosan elpusztul, a páciensnél pedig fertőzés alakul ki, amely az agyáig is terjedhetett volna" - fejtette ki.

Címkék: csótány, india

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára