Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 31. 14:27, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Előbb kegyetlenül megrugdosta, majd saját mankójával ütötte a mozgássérültet

Előbb kegyetlenül megrugdosta, majd saját mankójával ütötte a mozgássérültet

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott egy mankóval közlekedő férfire támadt.

Az elkövető tavaly szeptemberében egyik este Pécsen a lakása előtt észrevette a mankóval közlekedő 60 éves sértettet, aki az élettársával ment a járdán. A férfi a sértettek mögé lépett, rájuk kiabált, majd minden előzmény nélkül kirúgta a sértett kezéből a mankót. Ennek következtében a sértett elvesztette egyensúlyát és a földre esett. Ekkor a vádlott testszerte megrugdosta a földön fekvőt, akit több alkalommal nagy erővel fejbe is rúgott.

A bántalmazást látva a sértett élettársa kérlelni kezdte az elkövetőt, hogy hagyjon fel az ütlegeléssel és megpróbálta őt lefogni. Az elkövető azonban ekkor egy alkalommal arcon ütötte a nőt, majd a vállánál fogva ellökte. Ezután a vádlott a mankót a földről felvette, majd azzal több alkalommal megütötte a földön fekvő férfit.

A bántalmazást követően az elkövető a helyszínről elsétált.

A mozgáskorlátozott férfi a bántalmazás következtében számos sérülést szenvedett, így többet között orrcsontja is eltörött. A férfi élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elkövető cselekménye védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének, valamint könnyű testi sértés vétségének a megállapítására alkalmas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.